Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Επιτακτική η ανάγκη επίλυσης του προβλήματος της καθαριότητας

Λάβαμε από συνάδελφο την ακόλουθη επιστολή την οποία και δημοσιεύουμε:

Ανοιχτή Επιστολή προς τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, αξιότιμο κ. Διαμαντίδη

κ. Υπουργέ,

Με την ανοιχτή αυτή επιστολή, θα ήθελα να σας πληροφορήσω για την πραγματικά τραγική και άθλια κατάσταση, στην οποία βρίσκεται το κτίριο του Υπουργείου, στην Ακτή Βασιλειάδη, από άποψη καθαριότητας.

Οι υπηρεσίες καθαρισμού για το κτίριο έχουν σταματήσει να παρέχονται εδώ και αρκετούς μήνες, με αποτέλεσμα η κατάσταση των γραφείων, των κοινόχρηστων χώρων και ιδιαίτερα των τουαλετών να είναι επιεικώς τριτοκοσμική και παραπέμπει σε εγκατάλειψη, επιδεινώνεται δε σε καθημερινή βάση, ώστε προκαλείται σοβαρός κίνδυνος για την υγεία των υπαλλήλων, αλλά και των επισκεπτών. Η εικόνα, πάντως,  στον 5ο όροφο, διαφοροποιείται σαφώς από αυτή των υπολοίπων ορόφων, οπότε ίσως δεν γίνεται πλήρως αντιληπτή στην ηγεσία η επιτακτική ανάγκη για άμεση λύση.

Παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις, δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα λύση του προβλήματος, ενώ η κατάσταση αυτή επαναλαμβάνεται συνεχώς στη διάρκεια των χρόνων, και μόνο για περιορισμένα διαστήματα εξασφαλίζονται υπηρεσίες καθαρισμού για το κτίριο. Δυστυχώς, ούτε καν προσωρινά μέτρα δεν έχουν ληφθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Οι υπάλληλοι του Υπουργείου εισπράττουν τη διάλυση και την αδιαφορία, βιώνουν δε την πλήρη παραίτηση.

Κύριε Υπουργέ,

Οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα σε ένα υγιεινό περιβάλλον εργασίας και, γενικότερα, σε καλές συνθήκες εργασίας που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένα standards, όπως ορίζονται στην εθνική νομοθεσία. Πρόκειται για κάτι αυτονόητο, που πρέπει, όμως, από ότι φαίνεται, να κατακτά κανείς σε καθημερινή βάση.

Οι υπάλληλοι του Υπουργείου αναμένουν από τον Υπουργό τους να στέκεται δίπλα τους στα «μικρά» αυτά ζητήματα και να φροντίζει τα «του οίκου του».

Με τη βεβαιότητα ότι θα ενσκήψετε στο πρόβλημα και θα δώσετε άμεσα μια ικανοποιητική λύση, διατελώ

Μετά τιμής

Ένας Υπάλληλος του ΥΘΥΝΑΛ