Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση ΠΣΥΥΕΝ σχετικά με το δελτίο τύπου του ΛΣ για τη μετεγκατάσταση


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
τ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ «ΠΣΥΥΕΝ»
Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε1-Ε2, 18510 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
τηλ.: 210-4064412, fax: 210-4223492, e-mail: psyyen@gmail.com, http://psyyen.blogspot.com

Πειραιάς, 22/11/2011                                                                                              Αρ. Πρωτ.:180/11
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή το χθεσινό δελτίο τύπου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σχετικά με την απόφαση μετεγκατάστασης των Υπηρεσιών του τομέα ναυτιλίας του ΥΠΑΑΝ, ο σύλλογος μας έχει να παρατηρήσει τα εξής:
1.      Πάγια θέση μας αποτελεί το ενιαίο του διοικητικού φορέα της ναυτιλίας και ειδικότερα η συστέγαση του συνόλου των Υπηρεσιών του φορέα, των δύο Γενικών Γραμματειών Ναυτιλίας και Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής και της πολιτικής ηγεσίας σε κοινό χώρο.
2.      Η συγκεκριμένη απόφαση δεν διασφαλίζει κάτι τέτοιο καθώς οι προτεινόμενοι χώροι δεν αντιστοιχούν στις υφιστάμενες ανάγκες στέγασης των Υπηρεσιών.
3.      Η προτεινόμενη μετεγκατάσταση προϋποθέτει εκπόνηση μελετών σχετικά με τον προϋπολογισμό του κόστους των ανακαινίσεων των κτιρίων και του κόστους μετακόμισης. Κυρίως όμως απαιτείται η δέσμευση κονδυλίων στον προϋπολογισμό για την υλοποίηση των ανακαινίσεων και της μετακόμισης, ποσά τα οποία ενδεχομένως να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του ΝΑΤ, καθόσον είναι ο ιδιοκτήτης των εν λόγω ακινήτων.
4.      Αναρωτιέται κανείς αν οι παρούσες συνθήκες οικονομικής κρίσης και μείωσης του δημοσιονομικού κόστους επιτρέπουν τέτοιου είδους σπατάλη και που αποσκοπούν, όταν μάλιστα προ 3ετίας έγινε η αντίστροφη μετακόμιση, η οποία κόστισε στο ελληνικό δημόσιο 700 χιλ. ευρώ και έγινε με σκοπό την αναβάθμιση της Ναυτιλίας, την μείωση κόστους ενοικίασης πολλών κτιρίων και την αποσυμφόρηση του κέντρου του Πειραιά.
Ο Σύλλογός μας προτείνει την σύσταση τεχνοοικονομικής επιτροπής με σκοπό την επεξεργασία των παραπάνω και τον καθορισμό του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους και που σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν να είναι μέχρι τέλους του χρόνου, όπως έχει εσφαλμένα αποφασιστεί.
Ζητάμε άμεση συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, ώστε να εκθέσουμε τις απόψεις μας αυτές, προκειμένου να βρεθεί μια τελεσίδικη ορθολογική λύση.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Η Γεν. Γραμματέας








Ευθύμιος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Ευτυχία ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑ