Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Στο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων η ναυτιλία

Αναδημοσιεύουμε απόσπασμα από δημοσίευμα του IN. GR

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο, διαβιβάστηκε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη σύσταση του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας και την ανακατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ δέκα Υπουργείων.

Σύμφωνα με το ΠΔ, η ναυτιλία μεταφέρεται στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων ενώ ο αθλητισμός πηγαίνει στο υπουργείο Αθλητισμού. Στο υπουργείο Πολιτισμού παραμένει όμως η εποπτεία του ΟΠΑΠ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, στο νεοσύστατο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων μεταφέρονται από το Υπουργείο Οικονομίας η Γενική Γραμματεία Ναυτιλιακής Πολιτικής, η οποία μετονομάζεται σε Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, από το Υπουργείο Υποδομών η διεύθυνση μεταφορών της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η Γενική Διεύθυνση Αλιείας. Επιπλέον, μεταφέρεται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η Γενική Γραμματεία Ναυτιλίας και Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας και μετονομάζεται σε Γενική Γραμματεία θαλάσσιας Ασφάλειας.

Το Λιμενικό Σώμα υπάγεται μεν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά οι αρμοδιότητές του μοιράζονται μεταξύ Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και Θαλασσίων Υποθέσεων.