Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Θα απολύσουμε όσους χρειαστεί - Η έγγραφη δέσμευση Παπανδρέου - Βενιζέλου στο ΔΝΤ

 
Δέσμευση για περισσότερες απολύσεις στο δημόσιο έναντι της τρόικα έλαβαν οι κ. Βενιζέλος και Παπανδρέου και μάλιστα αρκετά νωρίτερα πριν δημοσιοποιηθούν οι αποφάσεις για την εφεδρεία. Κατά συνέπεια όσα διαβάζαμε όλο το προηγούμενο διάστημα περί σκληρών διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης για τον αριθμό των απολύσεων καθώς και οι διαβεβαιώσεις ότι οι απολύσεις θα περιοριστούν στις 30.000 ενώ ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων θα περιοριστεί από την μη αντικατάσταση όσων βγαίνουν σε σύνταξη ήταν παντελώς αναληθή και μάλλον κατευθυνόμενα από την κυβέρνηση.
 
Συγκεκριμένα, αναδημοσιεύουμε από το πρωτοσέλιδο της Αυγής:
 
"Θα απολύσουμε όσους χρειαστεί"
 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/10/2011
 
    Αποκαλύψεις από τη δημοσιοποίηση της επιστολής που προκάλεσε ο Αλ. Τσίπρας. Από τις 17 Σεπτεμβρίου, πριν συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο και ενημερωθούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, υπήρχε η συμφωνία για όλο το πολυνομοσχέδιο. Δέσμευση πως θα απολύονται όσοι χρειάζεται για να καλύπτονται οι δημοσιονομικοί στόχοι!

    Στο εσωτερικό της εφημερίδας αναφέρεται αναλυτικά:

    Ανοιχτό αφήνει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο όχι μόνο να αυξήσει τον αριθμό των απολυομένων μέσω της εργασιακής εφεδρείας (30.000 μόνο για φέτος), αλλά και να επιμηκύνει τη διάρκεια εφαρμογής του μέτρου όσο χρειαστεί, προκειμένου να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.
    Όπως αναφέρεται στην επιστολή που έστειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος στη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, ο αριθμός των υπαλλήλων που θα βγουν στην εργασιακή εφεδρεία θα μπορεί να μεγεθυνθεί ("...the total renumeration..."), ενώ και η διάρκειά της θα μπορεί να επιμηκυνθεί ("...and its expiration will be arranged so as to achieve the above fiscal target...") ώστε να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν συμφωνηθεί.