Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Κτίριο Ακτής Βασιλειάδη


Εδώ και αρκετούς μήνες, το κτίριο της ακτής Βασιλειάδη, έχει γίνει το μήλο της έριδας ανάμεσα στο ΥΠΑΑΝ σήμερα, ΥΘΥΝΑΛ χθες, ΥΠΟΙΑΝ προχθές, ΥΕΝΑΝΠ αντιπροχθές, πάλαι ποτέ ΥΕΝ και στο ΥΠτΠ. Μέχρι και παραιτήσεις είχαμε ! Ο Υπουργός ΠτΠ ζήτησε να του παραχωρηθεί το κτίριο, για να το κάνει έδρα του ΛΣ-Ελ. Ακτ. και όχι μόνο αυτό. Το ΛΣ-Ελ. Ακτ. θέλει να χαρακτηρίσει το κτίριο (κτίριο γραφείων) «ναυτική εγκατάσταση», με λίγα λόγια στρατόπεδο, να εφαρμόσει ειδικό σχέδιο ασφάλειας, να απομονώσει τις υπηρεσίες του ΥΠΑΑΝ (βλέπε πολιτικοί υπάλληλοι) γιατί θεωρεί ότι … κινδυνεύει η «ασφάλεια» (ποιου άραγε?) από αυτές. Δεν κινδυνεύει από τους συναλλασσόμενους του Ιατρείου-υγειονομική υπηρεσία που θα μετακινηθεί στον 3ο όροφο? Δεν κινδυνεύει από τους συναλλασσόμενους της ΔΠΟΕΚ που πάει στον 2ο όροφο? Κινδυνεύει από τους ελάχιστους συναλλασσόμενους της ΔΠΚΕ?

 Αφού λοιπόν το Υπ. Οικονομικών δεν παραχώρησε ποτέ το κτίριο της ακτής Βασιλειάδη στο ΥΠτΠ, αποφάσισε με τη συνεργασία ολόκληρης της σημερινής ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ  ΥΠΑΑΝ να το πάρει μόνο του.

Πρώτα μπήκε ανεμπόδιστα, η …χρυσή κιτς ταμπέλα (τάμα και μεγάλο καημό την είχαν μερικοί) μετά ήρθε και μια, ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ, ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ μιας αναρμόδιας «επιτροπής» του ΛΣ με την οποία ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΑΝ, (Βρε μπελάς και αυτή η «ναυτιλία»! γιατί δεν την καταργούμε τελείως αντί να την πετάμε πότε αποδώ και πότε αποκεί!), που απαξιώνει πλήρως το φορέα της Ναυτιλίας, όταν θεωρεί ότι μπορεί να χωρέσει- στριμωχτεί στο ισόγειο και τον 1ο όροφο του κτιρίου, ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΕΝΑΜΙΣΙ ΟΡΟΦΟ. Αποφάσισαν δε ότι το ΥΠΑΑΝ θα έχει το ισόγειο και τον 1ο όροφο και το ΥΠτΠ 2ο, 3ο, 4ο, 6ο όροφο και μας …κάνουν τη χάρη ή μάλλον στην πολιτική ηγεσία ΥΠΑΑΝ, κάνουν τη χάρη, να μοιραστούν τον 5ο όροφο. Για να δούμε πότε θα τη διώξουν και αυτή από τον 5ο!!!

Με μια σωστή ανακατανομή, χωράμε όλοι μια χαρά και αξιοπρεπώς στο κτίριο όπως είναι σήμερα!!!! Βέβαια το ερώτημα είναι, πως θα τακτοποιηθούν οι 35 και βάλε διευθυντάδες με τις γραμματείς τους? κάθε τμήμα και Διεύθυνση! Αυτό δεν είναι αρχηγείο είναι υπερυπουργείο!!! που θα χωρέσουν, σου λέει ο άλλος, οι 100 και βάλε τμηματάρχες, και το κυριότερο που θα χωρέσουν όλοι οι κλαδάρχες, επιθεωρητές, αντιναύαρχοι, υποναύαρχοι, αρχιπλοίαρχοι κλπ, κλπ? πόσοι μένουν για προσωπικό? 3-4 σε κάθε τμήμα? Το πιο αστείο είναι ότι όλοι θέλουν να βλέπουν θάλασσα, ως γνήσιοι θαλασσόλυκοι!!!!

Και μην ξεχνάμε ότι Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΟΤΑΝ -ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ- ΖΗΤΗΘΗΚΕ, ΑΓΝΟΗΘΗΚΕ και σε κάποιους φάνηκε και υπερβολική!!!!!!

Κάποιοι δε αδαείς από αυτούς, νομίζουν ότι το κτίριο μπορεί να χωριστεί!!!!!! Έλα όμως που δεν χωρίζεται!!! Είναι ένα ενιαίο κτίριο με ενιαίες τις βασικές και ουσιαστικές λειτουργίες του. Δεν μπαίνει συρματόπλεγμα πουθενά!

Το κακό σε όλο αυτό είναι ότι κάποιοι συνάδελφοι δεν βλέπουν ότι χάνουμε το δάσος και βλέπουν το δέντρο!

Καλό θα είναι να αναρωτηθούμε για το συμβολισμό: Μήπως μας κατεβάζουν στους χαμηλούς ορόφους για να είμαστε πιο κοντά στην … έξοδο??? Πόσοι θα είναι οι πολιτικοί υπάλληλοι του ΥΠΑΑΝ σε ένα χρόνο?

Αυτό είναι ΤΟ ΔΑΣΟΣ και αυτό έπρεπε κάποιοι να έβλεπαν τόσο καιρό!

Στη συνέλευση του συλλόγου εξηγήθηκε το τι συμβαίνει! Γιατί τώρα κάποιοι βλέπουν μόνο το …δεντράκι τους???? Γιατί δεν έβλεπαν τόσο καιρό το δάσος που χανόταν??

Το ΥΠΑΑΝ θα στεγάζεται σε «ναυτική εγκατάσταση», ένα στρατοκρατούμενο κτίριο!!!

Οποία… πολιτικοποίηση της Ναυτιλίας!!!

 Οποία… δημοκρατία ζούμε!!!!!

Οποία αλαζονεία και έπαρση!!!!

Οι μνήμες μας γυρνάνε πίσω, γύρω στο 1970!!! Άλλωστε οι μέρες που ζούμε γενικότερα, εκείνη την εποχή μας θυμίζουν. Είτε διαδηλώνουμε, ...είτε πληρωνόμαστε!!!   

Και έπειτα, γιατί τόση βιασύνη? Για να δουλέψουν? Μάλλον μας δουλεύουν!!

Δυστυχώς όλα αυτά μας οδηγούν σε πολύ κακές σκέψεις για τη συνέχεια !!! Με τον κατήφορο που έχει πάρει αυτή η κυβέρνηση, σταματημό δεν έχει !!!! Βρε μπας και η εντολή ήρθε από πιο ψηλά κι απέξω? ………..Hi, FRONTEX!!!!.............οι υπήκοοί σου σε χαιρετούν!