Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

To NAT αυτόνομο στο Υπουργείο Εργασίας σύμφωνα με το ΥΠΑΑΝ

Το ΝΑΤ μεταφέρεται ως αυτόνομος οργανισμός στο Υπουργείο Εργασίας σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΝ που δημοσιεύτηκε μετά τη συνάντηση της ΠΝΟ με τον κ. Χρυσοχοίδη. Το Δελτίο Τύπου είναι το ακόλουθο:  


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ 

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας 
κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με το προεδρείο της ΠΝΟ


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (Ακτή Βασιλειάδη) συνάντηση του Υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.
Στη συζήτηση, η οποία υπήρξε εποικοδομητική, ο Υπουργός απαντώντας στα αιτήματα της απεργίας της Ομοσπονδίας, τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής :
1ον Με τροπολογία που θα κατατεθεί άμεσα στη βουλή, η εποπτεία του ΝΑΤ μεταφέρεται αυτούσια στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και διατηρείται η αυτονομία του.
2ον Σε συνεργασία και συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών, θα υπάρξει η βέλτιστη λύση για το θέμα των συντάξεων του ΝΑΤ.
3ον Το ΕΛΟΕΑΝ θα εκσυγχρονισθεί.
4ον Ο λογαριασμός του Γραφείου Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας θα ενισχυθεί με κεφάλαια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, έτσι ώστε να ενισχυθεί το ποσό που διατίθεται στους άνεργους ναυτικούς.