Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Μεγάλη η συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποήσεις

Ιδιαίτερα μαζική υπήρξε η σημερινή συγκέντρωση και πορεία της ΑΔΕΔΥ παρά τη συνεχή βροχή. Αυτή ήταν και η εκτίμηση συναδέλφων από το πρώην ΥΕΝ που βρέθηκαν στη σημερινή συγκέντρωση της οποίας ο όγκος ήταν ασύγκριτα πολλαπλάσιος του όγκου των συγκεντρώσεων που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Ειδικότερα, σε ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ επισημαίνεται:

" Η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α., που ξεπέρασε το 75% (σε μερικές υπηρεσίες ξεπέρασε ακόμη και το 90%), στην απεργιακή κινητοποίηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σήμερα 10 Φεβρουαρίου 2010 και η συγκλονιστική παρουσία των απεργών, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος και την πορεία προς τη Βουλή, ανέδειξε με τον πλέον εύγλωττο και κατανοητό τρόπο το δρόμο της δυναμικής και αμετακίνητης απόφασης των εργαζομένων και των συνταξιούχων, να απορρίψουν στο σύνολό της τη σκληρή πολιτική της Κυβέρνησης, που οδηγεί τους ήδη αδύναμους οικονομικά στη φτώχεια και την ανέχεια, τη χώρα στη συνέχεια της ύφεσης και της οικονομικής κρίσης και τους κερδοσκόπους ανεξέλεγκτα να εκμεταλλεύονται την οικονομία της χώρας και τους πολίτες.
Οι απεργοί για μια ακόμη φορά διατρανώσαμε την απόφασή μας να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση αλλά οι έχοντες και κατέχοντες και ότι δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε μέτρα που μειώνουν το εισόδημά μας, μας φορτώνουν με πρόσθετα φορολογικά βάρη, διαλύουν τις Δημόσιες Υπηρεσίες και το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συνεδριάζει αύριο Πέμπτη 11/2/2010 και ώρα 11.30 το πρωί, προκειμένου να αποφασίσει για απεργιακή κινητοποίηση και συντονισμό του αγώνα με τη Γ.Σ.Ε.Ε. "

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγάλη μαζικότητα της συγκέντρωσης αποτελεί και εκτίμηση του BBC που μαζί με άλλα 12 ξένα κανάλια κάλυπταν την εκδήλωση. To BBC στη σημερινή του ηλεκτρονική έκδοση, έχει ως πρώτο θέμα την κινητοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα. Δείτε το ρεπορτάζ στη διεύθυνση: http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8507551.stm. H απεργιακή κινητοποίηση αποτέλεσε πρώτη είδηση και στο CNN Europe στη διεύθυνση http://edition.cnn.com/2010/WORLD/europe/02/10/greece.strikes/index.html