Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση Ενιαίας Ανεξάρτητης Κίνησης


Ε Ν Ι Α Ι Α   Α Ν Ε Ξ Α Ρ Τ Η Τ Η    Κ Ι Ν Η Σ Η
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΛΙΜΕΝΩΝ

Πειραιάς, 20-03-2012
Συνάδελφοι/σες,

Οι εκλογές για την ανάδειξη του
νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας πραγματοποιούνται σε μια πολύ δύσκολη εποχή. Κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών σαρώνονται με «επείγοντα νομοσχέδια», που μας γυρίζουν μισθολογικά και ασφαλιστικά σε τριτοκοσμικά επίπεδα. Η επιχειρούμενη διάλυση του δημόσιου τομέα της χώρας, ακόμα και σε τομείς όπως η παιδεία, η υγεία και οι δομές πρόνοιας επιβαρύνουν επιπλέον τους ανέργους, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, ενώ αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός αυτών που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις καθημερινές ανάγκες διαβίωσης. Επιπλέον, όπως προκύπτει από δηλώσεις υπουργών της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ότι εφόσον τους το επιτρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα, τον Ιούνιο έρχεται καινούργιο πακέτο μέτρων με περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, νέα φορολογικά χαράτσια, περικοπές στην υγεία και αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Με τις εντολές της τρόικας και την εφαρμογή του Μνημονίου θα συνεχισθεί το καταστροφικό έργο σε βάρος του ελληνικού λαού και η «αναδιοργάνωση» του δημοσίου τομέα, προετοιμάζοντας την αναγκαστική έξοδο 15.000 υπαλλήλων, εντός του τρέχοντος έτους και 150.000 μέχρι το 2015. Ο δρόμος των απολύσεων ανοίγει με την έγκριση του νομοσχεδίου για τη μείωση των οργανικών δομών του δημόσιου τομέα κατά 30% και την κατάργηση των οργανικών θέσεων. Οι νέοι, προς ψήφιση, Οργανισμοί των Υπουργείων θα είναι Οργανισμοί απολύσεων και διάλυσης των κοινωνικών δομών στήριξης των εργαζομένων και όχι αναδιοργάνωσης του Δημοσίου.
Σε ότι αφορά στο διοικητικό φορέα της ναυτιλίας (ΓΓΝ – ΓΓΛΛΠ), που εξακολουθεί να υποστηρίζεται τα δυόμιση τελευταία χρόνια από ένστολο προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η μέχρι σήμερα ανεπάρκεια της πολιτικής ηγεσίας, σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας του φορέα, βρίσκει τις Υπηρεσίες μας ανοχύρωτες μπροστά στις επερχόμενες αλλαγές. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι αναγκαίο οι εκπρόσωποι των εργαζομένων να αγωνισθούν για την αξιοποίηση του συνόλου του προσωπικού, να αντιπαρατεθούν στους ακροβατισμούς και τις πιέσεις της πολιτικής ηγεσίας, αλλά και να υπερασπισθούν την αξιοκρατία απέναντι στους αυτοσχεδιασμούς και τα κενά της διοίκησης.


Τέλος πια στην ανάδειξη εκπροσώπων των κυβερνητικών παρατάξεων που εξυπηρετούν τυφλά τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας και δεν προωθούν τις διεκδικήσεις μας! Είναι αναγκαία η ανασυγκρότηση του διοικητικού φορέα της ναυτιλίας σε ένα φορέα πολιτικό και παραγωγικό, βασισμένο σε μοντέλα σύγχρονης δημόσιας διοίκησης και όχι σε αναχρονιστικά πρότυπα του παρελθόντος.


Συνάδελφοι/σες
Οι επιλογές μας σε αυτές τις εκλογές θα επηρεάσουν το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στο ΥΠΑΑΝ και ιδιαίτερα στον τομέα της ναυτιλίας. Περισσότερο από ποτέ, σήμερα είναι αναγκαία η ΕΝΟΤΗΤΑ, η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ο ΑΓΩΝΑΣ όλων μας ενάντια στην πολιτική της ρουσφετολογίας, των απολύσεων και της κατάργησης κεκτημένων δικαιωμάτων. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο οφείλει και πρέπει να είναι ενωτικό και οι εκπρόσωποι σε αυτό να εξυπηρετούν με ευθύνη και συνέπεια τα συμφέροντα του συνόλου των εργαζομένων στον τομέα της ναυτιλίας και των λιμένων. Είναι στο χέρι μας  να έχουμε την εκπροσώπηση που μας αξίζει!
Σε αυτές τις εκλογές, υποστηρίξτε το ψηφοδέλτιο της «ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ» στο οποίο συμμετέχουν οι ακόλουθοι συνάδελφοι:
ΔΣ και ΠΟΥΕΝ                                                        Ελεγκτική Επιτροπή
  1. Δημητρίου Μάρθα                                            Αλεξανδροπούλου Αναστασία
2.      Ευαγγελινού Κατερίνα
3.      Κλημέντζος Δημήτρης
4.      Λαμπρίδης Χρήστος
5.      Παπαδάκης Σήφης
6.      Πεντότη Ζωή
7.      Πετρά Έφη
8.      Πλατιάς Χαράλαμπος
9.      Στρομπούλας Σπύρος
10.  Χάλαρης Αντώνης


ΜΑΖΙΚΑ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ 26.03.2012