Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Οργανογράμματα Απολύσεων


Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα, το Υπουργικό Συμβούλιο (ντόπιοι συνεργάτες της Τρόικα) αυτή την εβδομάδα θα εγκρίνει σχέδιο νόμου για τη μείωση των οργανικών δομών του δημόσιου τομέα κατά 30%. Από τα δημοσιεύματα προκύπτει επίσης ότι στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (ΥΠΑΑΝ) με απόφαση του κ. Χρυσοχοίδη η μείωση των οργανικών δομών θα υπερβεί το 50%.
Η έγκριση αυτού του νομοσχεδίου από το Υπουργικό Συμβούλιο στην πραγματικότητα ανοίγει το δρόμο των απολύσεων στο Δημόσιο μέσα από την διαδικασία κατάργησης  των οργανικών θέσεων.  Είναι δηλαδή σίγουρο ότι οι Οργανισμοί των Υπουργείων που θα προκύψουν από το σχέδιο νόμου θα είναι Οργανισμοί ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ και όχι Οργανισμοί αναδιοργάνωσης  του Δημοσίου, με στόχο να απολυθούν 15000 υπάλληλοι μέσα στο 2012 και 150000 μέχρι το 2015.
Σε ότι αφορά στο διοικητικό φορέα της ναυτιλίας (ΓΓΝ – ΓΓΛΛΠ), όπως και στην περίπτωση των υπόλοιπων Υπουργείων, το σχέδιο νόμου με το οποίο θα καθορίζεται ο νέος Οργανισμός δεν θα διασφαλίζει καμία θέση εργασίας καθώς δεν θα περιέχει καμία αναφορά στη διατήρηση των οργανικών θέσεων και των αρμοδιοτήτων. Σύμφωνα με τις ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες,  οι οργανικές θέσεις θα καθορίζονται μελλοντικά από τους ίδιους τους Υπουργούς, οι οποίοι θα αποφασίζουν πόσοι θα απολυθούν χωρίς κανένα έλεγχο και εντελώς αυθαίρετα.
Στην κατάσταση αυτή είναι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο αναγκαία η ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ο ΑΓΩΝΑΣ όλων μας ενάντια στην πολιτική των απολύσεων της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, μια πολιτική η οποία καταργεί το δικαίωμα στην εργασία και διαλύει κάθε δικαίωμα στη ζωή.