Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2009

Απόφαση Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ για κινητοποιήσεις

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίασή του στις 16/1/2009 αποφάσισε :
•1. Τη συμμετοχή και υποστήριξη του συλλαλητηρίου της νεολαίας και των εκπαιδευτικών με αιχμή την παιδεία, τη δωρεάν, αναβαθμισμένη δημόσια εκπαίδευση, την Παρασκευή 23/1/2009 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.
•2. Την πραγματοποίηση πανελλαδικής στάσης εργασίας για την Τετάρτη 28/1/2009 από 12.00 έως το τέλος του ωραρίου και συγκέντρωση 13.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Αιχμή της αγωνιστικής κινητοποίησης είναι η κατάρρευση του Ταμείου Πρόνοιας (εφάπαξ) και του ΟΠΑΔ (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη) με ευθύνη της κυβέρνησης καθώς και η μέχρι τώρα άρνηση χρηματοδότησης και υποστήριξης.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι η κατάσταση που διαμορφώθηκε και παρατείνεται επικίνδυνα για αυτονόητα και στοιχειώδη δικαιώματα, οδηγεί σε άνευ προηγουμένου εξελίξεις σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων του Δημοσίου.
Η άμεση χρηματοδότηση του Ταμείου Πρόνοιας και του ΟΠΑΔ είναι εκ των ουκ άνευ υποχρέωση της κυβέρνησης, δικαίωμα που οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι του δημοσίου δεν διαπραγματεύονται δεδομένου ότι έχει χρηματοδοτηθεί και χρηματοδοτείται από τις εισφορές τους.
Είναι πρόκληση την ώρα που πλήττονται τα στοιχειώδη για τους εργαζόμενους, που βυθίζεται η ζωή τους από τη λιτότητα και την πτώση του βιοτικού επιπέδου, που καταργείται η ιατροφαρμακευτική κάλυψη, να παρακολουθούμε τις εκκλήσεις προς τις ιδιωτικές τράπεζες για την επιβίωσή τους με κοινωνικούς πόρους σε ύψος 28 δις και σε λίγο μπορεί και πάνω από 40 δις εγγυήσεων και υποχρεώσεων του δημοσίου.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του δημοσίου να συμμετέχουν με δυναμικό τρόπο στις κινητοποιήσεις και την κλιμάκωσή τους, γιατί η διέξοδος μόνο με το συλλογικό και αποφασιστικό αγώνα μπορεί να υπάρξει.