Τρίτη, 28 Απριλίου 2009

ΑΠΕΡΓΙΑ 1η Μάη

Ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για την 1η Μάη

Γενική Απεργία πραγματοποιεί η ΓΣΕΕ την 1η Μάη 2009 με όλους τους εργαζόμενους να ΑΠΕΡΓΟΥΝ και να ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ για τα διαχρονικά αιτήματά της Ειρήνης, της Κοινωνικής δικαιοσύνης και της συναδέλφωσης των λαών.
Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους στη χώρα μας σε θέση μάχης για να αποκρούσουν τις απολύσεις, την καλπάζουσα ανεργία, την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, την συρρίκνωση του εισοδήματος, την περικοπή των ασφαλιστικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων.
Την κρίση και τα προβλήματα στις οικονομίες και στις κοινωνίες την δημιούργησαν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και η ασύδοτη λειτουργία των χρηματοοικονομικών τραπεζικών αγορών γι’ αυτό αυτοί πρέπει να πληρώσουν την κρίση και όχι οι εργαζόμενοι.
Κεντρικά αιτήματα της εργατικής Πρωτομαγιάς είναι:
«ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ»«ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ»
Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10:30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια θα δοθεί συναυλία με τους Θάνο Μικρούτσικο, Μίλτο Πασχαλίδη, Ρίτα Αντωνοπούλου, ALD + THE COST, Marta moreleon y los del sur, αφιερωμένη στην εργατική Πρωτομαγιά.Το Προεδρείο της ΓΣΕΕ θα καταθέσει στεφάνι «ΜΝΗΜΗΣ και ΤΙΜΗΣ» στο ΜΝΗΜΕΙΟ ΗΡΩΩΝ στην Καισαριανή στις 9:00 η ώρα και στο Πολυτεχνείο στις 10:00 η ώρα.
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ στον ΠΕΙΡΑΙΑ
Ιδιαίτερη σημασία για τους εργαζόμενους στο ΥΕΝΑΝΠ και στους εποπτευόμενους φορείς έχει η συμμετοχή τους στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στις 10.30 στο Πασαλιμάνι.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία αλληλεγγύης στην Κ. Κούνεβα προς τον σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά