Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 12ου συνεδρίου της ΠΟΥΕΝ

Την Τετάρτη στις 2 Απριλίου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 12ου συνεδρίου της ΠΟΥΕΝ, με την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας, αντιπροσώπων στην ΑΔΕΔΥ καθώς και εξελιγκτικής επιτροπής. Το συνέδριο ξεκίνησε την Τρίτη 31/03 με την εναρκτήρια ομιλία του Προέδρου και τους χαιρετισμούς των προσκεκλημένων. Το ευχάριστο ήταν ότι πολλές από τις τοποθετήσεις των προσκελημένων δεν αποτέλεσαν τυπικές ομιλίες "επισήμων"αλλά αναφέρθηκαν στην ουσία των προβλημάτων που χαρακτηρίζουν τη σημερινή συγκυρία.
Την έναρξη του συνεδρίου χαιρέτισαν ο αντιπρόεδρος της Βουλής κος Νεράντζης, ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κος Παπαντωνίου, ο ΓΓ του ΥΕΝΑΝΠ κος Τζωάννος ως εκπρόσωπος του Υπουργού ο οποίος βρισκόταν στο εξωτερικό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α Πειραιά κος Δρίτσας, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κος Καρύδης, ο αντιδήμαρχος Πειραιά κος Υδραίος και ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ κος Δριβάκος. Επίσης διαβάστηκε μήνυμα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Β Πειραιά κου Διαμαντίδη ο οποίος δεν μπόρεσε να παρεβρεθεί.
Όπως αναφέρθηκε η διαδικασία των χαιρετισμών είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Λεπτομέρειες τόσο για τους χαιρετισμούς όσο και για το κλίμα του συνεδρίου θα ανεβάσουμε σε επόμενη ανάρτηση. Αξίζει ωστόσο να αναφερθεί για όσους το περίμεναν, ότι ο Υπουργός μέσω του κου Τζωάννου δεν δεσμεύτηκε συγκεκριμένα για την ικανοποίηση κανενός από τα αιτήματα των εργαζομένων.
Ο απολογισμός δράσης της ΠΟΥΕΝ ο οποίος και εγκρίθηκε περιείχε τις δράσεις της Ομοσπονδίας για τη διεκδίκηση: α) της ίδρυσης του Ταμείου αλληλοβοηθείας β) της καταβολή του επιδόματος των 176€ γ) της υπογραφής συλλογικών συμβάσεων εργασίας και της πραγματοποίηση προσλήψεων δ) της κατάργησης του Γραφείου Εσωτερικών Υποθέσεων με τα όσα προβλήματα έχει δημιουργήσει με διώξεις εναντίον συναδέλφων. Τα θέματα που τέθηκαν στον απολογισμό δράσης αποτελούν ταυτόχρονα και το διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΟΥΕΝ για την επόμενη περίοδο μιας και οι εκάστοτε ηγεσίες δεν ικανοποίησαν κανένα από τα αιτήματα της Ομοσπονδίας. Ξεχωριστά τέθηκε το θέμα της συμμετοχής της Ομοσπονδίας και των συναδέλφων στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η γενικότερη οικονομική κατάταση και η όξυνση των προβλημάτων των εργαζομένων γενικά απασχόλησε πολλές από τις ομιλίες των συναδέλφων.
Τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου ακολούθησε η διαδικασία της ψηφοφορίας η οποία έγινε τόσο για το νέο ΔΣ της Ομοσπονδίας όσο και για την ΑΔΕΔΥ με ενιαίο ψηφοδέλτιο. Τα αποτελέσματα είναι τα ακόλουθα:
Για το ΔΣ της Ομοσπονδίας, εκλέγονται οι ακόλουθοι (σε παρένθεση ο αριθμός ψήφων που έλαβαν):
Γιώργος Δαούσης (35), Σκολαρίκος Χρήστος (27), Γκερλές Δημήτρης (27), Δασκαλάκης Μάκης (25), Γεωργαρίου Τζένη (24), Καραμπελιά Ευτυχία (23), Πεντότη Ζωή (23), Γκιουλάκης Στέλιος (23), Γαλάζιου Λίτσα (22), Λαμπρίδης Χρήστος (20), Μπέκας Κυριάκος (18).
Ως αντιπρόσωποι της ΠΟΥΕΝ στην ΑΔΕΔΥ εκλέχθηκαν οι Γιώργος Δαούσης (με 37 ψήφους) και Δημήτρης Γκερλές (με 27 ψήφους).
Για την εξελιγκτική επιτροπή εκλέχθηκαν οι Μαρία Μάη (με 29 ψήφους), η Λίτσα Μπούσμπουρα (με 25 ψήφους) και η Κωνσταντίνα Μιχαλοπούλου (με 19 ψήφους).