Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Ανακοίνωση της Κίνησης για τα Δικαιώματα των Πολιτικών Υπαλλήλων του ΥΕΝΑΝΠ

ΟΧΙ στην Καταστατική Εκτροπή
ΟΧΙ στο «ΑΥΤΟΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟ» Δ.Σ.

Συναδέλφισες και συνάδελφοι

Η τρέχουσα περίοδος σε πολιτικό επίπεδο, με το πρωτοφανές και πολιτικώς αντιδεοντολογικό κλείσιμο της Βουλής, χαρακτηρίζεται ως εποχή των εκτροπών. Σε αυτό το πνεύμα, ήρθε να προσαρμοστεί με τη δική της πρωτοφανή καταστατική εκτροπή και η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου (ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ).

Το Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 06/05/2009 αποφάσισε τη διεξαγωγή της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης στις 20/05/2009 και τη διεξαγωγή των εκλογών στις 25/06/2009. Την ίδια μέρα και στη διάρκεια της συνεδρίασης δεσμεύτηκε και η αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου για τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης.

Τη Δευτέρα 11/05/2009 και χωρίς κανέναν εμφανή λόγο, σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου η πλειοψηφία των ΠΑΣΚ- ΔΑΚΕ αποφάσισε την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης και των εκλογών για τον Οκτώβριο, υποστηρίζοντας ότι στις 7 Ιουνίου είναι οι Ευρωεκλογές και οι 18 μέρες που μεσολαβούν μέχρι τις εκλογές του Συλλόγου (25/06/2009) δεν είναι αρκετές για τον προεκλογικό αγώνα τους. Βεβαίως, το επιχείρημα ότι ο χρόνος των 18 ημερών δεν είναι αρκετός για τη διεξαγωγή των προεκλογικών διαδικασιών, είναι έξω από κάθε λογική δεδομένου ότι στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές το διάστημα των 30 ημερών θεωρείται υπεραρκετό ενώ σε κάποιες χώρες ο αντίστοιχος χρόνος για τις βουλευτικές εκλογές είναι 15 ημέρες.

Η πρωτοφανής, για τα δεδομένα του Συλλόγου, απόφαση των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ είναι κατά παράβαση του καταστατικού, καθώς η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου είναι διετής και η παράταση της δεν προβλέπεται σε κανένα άρθρο του καταστατικού. Κατά συνέπεια το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, μετά το πέρας της θητείας του, δεν μπορεί να λειτουργεί ως όργανο και οι οποιεσδήποτε δραστηριότητες και αποφάσεις του δεν έχουν καμία ισχύ, καθώς στην πραγματικότητα το Διοικητικό Συμβούλιο αυτοδιορίστηκε για επιπλέον των δύο χρόνων θητεία με απόφαση της πλειοψηφίας του.

Η ΚΙΝΗΣΗ για τα Δικαιώματα των Πολιτικών Υπαλλήλων κατήγγειλε την καταστατική παραβίαση στη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου και αποχώρησε γιατί δεν θέλει με κανένα τρόπο να νομιμοποιήσει την εκτροπή των καταστατικών διαδικασιών.

Η ΚΙΝΗΣΗ μας καταδικάζει την παραβίαση του Καταστατικού και δεν θα λάβει μέρος σε καμία ενέργεια που συγκαλύπτει τις ενέργειες αυτές.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταδικάσουν αυτή την αντικαταστατική ενέργεια και να απαιτήσουν την άμεση εφαρμογή του καταστατικού ώστε το Δ.Σ. του Συλλόγου να είναι εκλεγμένο και όχι αυτοδιορισμένο.

Κίνηση για τα Δικαιώματα των Πολιτικών Υπαλλήλων