Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Ανακοίνωση της Κίνησης για τα Δικαιώματα των ΠΥ

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε πάλι στην αντικαταστατική απόφαση των ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ να ακυρώσουν τις προγραμματισμένες εκλογές του Συλλόγου στις 25-06-2009 για να απαντήσουμε στην ανακοίνωση του Προέδρου του ΔΣ, την οποία χωρίς ενδοιασμούς και λογοκρισίες δημοσιεύσαμε στο blog της ΚΙΝΗΣΗΣ.
Οι επικλήσεις γεγονότων από τον εορτασμό του Πάσχα μέχρι τις πανελλήνιες εξετάσεις και τις ευρωεκλογές δεν μπορούν να καλύψουν με κανένα τρόπο ότι το ΔΣ του Συλλόγου, μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο (τι θα συμβεί άραγε εάν προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές στο ίδιο διάστημα;), ουσιαστικά δεν υπάρχει με ότι αυτό σημαίνει για το Σύλλογο.
Όσο για τα περί «ολοκληρωτισμού» και «κομματισμού», τα γεγονότα της εκλογής προεδρείου στην Ομοσπονδία όπου η ΠΑΣΚ με την ψήφο μελών της ΔΑΚΕ επέβαλε μονοπαραταξιακό - μονοκομματικό προεδρείο (για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια) απαντούν από μόνα τους στο ποιοι λειτουργούν με βάση κομματικά κριτήρια και συμφέροντα.
Σε ότι αφορά το ενιαίο ψηφοδέλτιο εμείς έχουμε πάρει θέση χωρίς υπεκφυγές και σκοπιμότητες με τις οποίες προσπαθεί ο συνάδελφος πρόεδρος στην ανακοίνωση του να καλύψει τον εαυτό του και την παράταξη του.
Για τον λόγο αυτό σε όλο το κείμενο της ανακοίνωσης του δεν γίνεται λόγος για την «ταμπακέρα» της ακύρωσης των εκλογών του Συλλόγου.
Τα ερωτήματα λοιπόν περιμένουν απάντηση:
· Γιατί στη συνεδρίαση του ΔΣ της 06-05-2009 ο πρόεδρος συμφώνησε και αποφασίστηκε από το ΔΣ να γίνουν εκλογές στις 25-06-2009 και με την έγκριση του ο ΓΓ του Συλλόγου έκλεισε την αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου για εκλογοαπολογιστική συνέλευση;
· Γιατί σε έκτακτη συνεδρίαση (11-05-2009) ο πρόεδρος μαζί με τα μέλη της ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ άλλαξαν τη θέση τους και ακύρωσαν τις εκλογές; Δεν ήταν σε γνώση τους οι ευρωεκλογές, οι πανελλήνιες και οι υπόλοιπες δικαιολογίες;
· Τι μεσολάβησε από την 06/05/2009 μέχρι την 11-05-2009 και ακύρωσαν τις προγραμματισμένες εκλογές του Συλλόγου στις 25-06-2009;
· Με τι ισχύ θα λειτουργήσει το ΔΣ μέχρι τον Οκτώβριο;

Η επίκληση της συνεργασίας δεν είναι άλλοθι για να λαμβάνονται αποφάσεις στα μέτρα αυτών οι οποίοι την ξεχνούν για λόγους κομματικούς, όπως πχ όταν αποφάσισαν να εκλέξουν μονοπαραταξιακό - μονοκομματικό προεδρείο στην Ομοσπονδία με τη στήριξη μελών της ΔΑΚΕ.

Είμαστε στη διάθεση όλων για συνεργασία με συναδελφική αλληλεγγύη, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει τη συγκάλυψη αποφάσεων οι οποίες λαμβάνονται με συγκυριακές πλειοψηφίες και οι οποίες αποδυναμώνουν το ΔΣ και το Σύλλογο.

Συνάδελφε πρόεδρε του ΔΣ η θητεία του οποίου έληξε, για την ακύρωση των εκλογών του Συλλόγου μην προσπαθείς να μεταφέρεις σε άλλους τις ευθύνες σου.

Συνάδελφε πρόεδρε του ΔΣ η θητεία του οποίου έληξε, το blog του Συλλόγου δεν είναι για την ανακοίνωση των προσωπικών και παραταξιακών επιστολών σου.

Λίγη προσωπική γενναιότητα και σεβασμός στην ανεξαρτησία και ακομμάτιστη λειτουργία του Συλλόγου δεν βλάπτει.