Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΥΕΝΑΝΠ ΚΑΙ .... ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Από συνάδελφο λάβαμε το παρακάτω σχόλιο το οποίο και δημοσιεύουμε:

Με έκπληξη και απορία παρακολουθούν οι υπάλληλοι του Υπουργείου τις ενέργειες που συνδέονται με την επικείμενη έναρξη εφαρμογής των μέτρων ελεγχόμενης εισόδου – στάθμευσης στον περιφραγμένο χώρο του ΥΕΝΑΝΠ. Και αυτό διότι, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες μεν, αλλά βάσιμες πληροφορίες, τα μέτρα συνοδεύονται από συγκεκριμένη κατανομή θέσεων, βάσει εγκεκριμένου σχεδίου, κατά προτεραιότητα, στη λογική της ιεραρχικής σχέσης των υπαλλήλων. Με άλλα λόγια, διευθυντές και τμηματάρχες προηγούνται…
Η θέση στάθμευσης δεν είναι όμως επίδομα ευθύνης ή κίνητρο επιβράβευσης, δεν προβλέπεται από το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, ούτε όμως και εξυπηρετεί την καλύτερη λειτουργία του Υπουργείου. Ίσως βέβαια εξυπηρετεί κάποιους, που έχουν αποφασίσει, αυθαίρετα, να αξιοποιούν τα προνόμια του προϊσταμένου, ώστε να διαμορφώνουν ευέλικτα το χρόνο προσέλευσης τους στην Υπηρεσία. Η αλήθεια είναι ότι μετά τις 8 το πρωί, η κατάσταση στο χώρο στάθμευσης εντός του Υπουργείου ζορίζει και κάποιοι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τον παρακείμενο χώρο, πόσο μάλλον μετά τις 9 ή 10… Και σε κάθε περίπτωση, μια τέτοια πολιτική, συνιστά διάκριση, που δεν τιμά το Υπουργείο, ούτε βοηθά τη δημόσια εικόνα του, τόσο προς τα μέσα όσο και προς τα έξω!
Κάποιοι, λοιπόν, που χρησιμοποιούν την ενέργεια τους προκειμένου να απεργάζονται περίεργα σχέδια, θα πρέπει να ξανασκεφτούν πώς θα φτάσουν σε χρήσιμες λύσεις, όχι πως θα μεταβάλλουν την κατάσταση προς το χειρότερο! Και η ηγεσία του Υπουργείου θα πρέπει να βάζει φρένο σε κομπλεξικές συμπεριφορές και προτάσεις που συνδέονται με μικροεγωϊσμούς και μεγαλομανίες…!
Κατά την ενίσχυση της ασφάλειας του Υπουργείου, στο συγκεκριμένο, η διατήρηση της αρχής «όποιος έρχεται πρώτος, εξυπηρετείται και πρώτος» είναι μάλλον η πλέον ορθή, δίκαιη και δημοκρατική λύση. Αν βέβαια κάποιος πιστεύει σε τέτοιες λύσεις…! Αν πάλι, οι πληροφορίες δεν ισχύουν, τότε ο γράφων ζητά συγγνώμη από όλους…!