Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2009

Ανακοίνωση ΠΟΥΕΝ σχετικά με τη συνάντηση του ΔΣ με τον Υπουργό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πειραιάς 23-06-2009

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι

Την Παρασκευή 12-6-2009 το Δ.Σ της Π.Ο.Υ.Ε.Ν μετά από αρκετή περιπέτεια συναντήθηκε με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας.
Η συνάντηση αυτή θα μείνει στην ιστορία της Ομοσπονδίας μας σαν η συνάντηση του ΟΧΙ
Ο Υπουργός ήταν αρνητικός σχεδόν σε όλα τα θέματα που του θέσαμε εκτός του ζητήματος της συμμετοχής των πλοηγών στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.
Θέσαμε τα πιο κάτω ζητήματα:
1. Των κενών οργανικών θέσεων (περίπου 600 τον αριθμό).
Του εξηγήσαμε ότι είμαστε ένα γερασμένο και ελλιπές εργατικό δυναμικό και ζητήσαμε την πλήρωση των θέσεων πριν καταρρεύσουν όλες οι υπηρεσίες.
Λάβαμε την απάντηση ότι λόγω οικονομικής κρίσης δεν είναι δυνατή η πλήρωση των οργανικών θέσεων
Περιχαρής μας ανακοίνωσε ότι θα ενισχυθούν οι υπηρεσίες με 700 εκπαιδευόμενους με πρόγραμμα stage. Του εξηγήσαμε ότι αυτό δεν λύνει το πρόβλημα απλά το οξύνει. Υπηρετούν «εκπαιδευόμενοι stagc» εδώ και τέσσερα χρόνια. Πόσο ακόμη θα συνεχιστεί η «εκπαίδευση»; Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ήδη αγανακτήσει, ανασφάλιστοι με 400 € το μήνα, και τα προβλήματα άρχισαν να φαίνονται...
2. Του Γραφείου Εσωτερικών Υποθέσεων.
Τονίσαμε ότι όλοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι υπόκεινται σε θεσμοθετημένα Γενικά Όργανα Ελεγχου. Είμαστε η μοναδική πρωτοτυπία, που μη ένστολο προσωπικό υπάγεται σε Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων διαχωρίζοντας μας απ' το σύνολο των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Ζητήσαμε την άμεση κατάργηση του. Τα αποτελέσματα του Γραφείου αυτού μέχρι σήμερα είναι να λειτουργεί κατασταλτικά ως άτυπο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, καρατομώντας τους μη αρεστούς. Για τη συνηθισμένη γραφειοκρατία οι μισοί συνάδελφοι έχουν επισκεφθεί τα δικαστήρια δαπανώντας χρόνο και χρήμα για υποθέσεις που δεν αντέχουν στη στοιχειώδη λογική.
Ο Υπουργός θεωρεί ότι το Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων σήμερα λειτουργεί σωστά γιατί στατιστικά έχει μειωθεί ο αριθμός των δικογραφιών που σχηματίζονται … και θεωρεί απαραίτητη την ύπαρξή του.
3. Για τα οικονομικά θέματα που θέσαμε, ταμείο αλληλοβοηθείας κλπ, εισπράξαμε πάλι άρνηση λόγω οικονομικής κρίσης.
Όταν του εξηγήσαμε ότι μέσα στη κρίση τα Υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας, Ανάπτυξης και Απασχόλησης έδωσαν επιδόματα στους υπαλλήλους τους, εισπράξαμε σιωπή.
Επειδή Συνάδελφοι, όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο του ΥΕΝ βρισκόμαστε σε κρίση πρέπει να είμαστε σε άμεση ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε αυτή την άρνηση και την απαξίωση.
Η αρχή γίνεται με συνέντευξη τύπου και έπεται συνέχεια …

Το Διοικητικό Συμβούλιο