Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009

ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

Από σήμερα το ΥΕΝΑΝΠ διεκδικεί μία ακόμη πρωτιά. Κάποιοι, «ειδικοί σε ασκήσεις επί χάρτου», κλείδωσαν όλο το κτίριο του Υπουργείου χωρίς να υπάρξει καμία προειδοποίηση.
Η ασφάλεια του κτιρίου είναι σημαντικό θέμα για να αντιμετωπίζεται με προχειρότητα και με λύσεις αμφίβολης αποτελεσματικότητας που επιτείνουν τα προβλήματα αντί να τα επιλύουν. Το ΥΕΝΑΝΠ είναι το μοναδικό Υπουργείο στο οποίο όλες οι πόρτες είναι κλειδωμένες συμπεριλαμβανομένων και αυτών στις σκάλες διαφυγής. Εκτός από τις δυσχέρειες στη λειτουργία των Υπηρεσιών και τα κωμικοτραγικά περιστατικά τα οποία ήδη συμβαίνουν, τα σοβαρότερα προβλήματα θα προκύψουν σε περίπτωση κινδύνου, όπου το προσωπικό μη έχοντας διαφυγή θα εγκλωβιστεί στο κτίριο.
Κύριε Υπουργέ τι θα συμβεί εάν υπάρξει πρόβλημα πυρκαγιάς ή σεισμού στο
κτίριο;
Πως θα μπει η Πυροσβεστική από το κλιμακοστάσιο στους χώρους εργασίας;
Πως θα γίνει η διαφυγή του προσωπικού σε συνθήκες συνωστισμού και πανικού από τα κλειδωμένα κλιμακοστάσια;
Κύριε Υπουργέ το ΥΕΝΑΝΠ έχει πραγματικά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ενώ στο Υπουργείο δεν υπάρχει χαρτί φωτοτυπικού και αναλώσιμα, βρίσκονται πιστώσεις για ειδικές κάρτες και ηλεκτρονικές κλειδαριές.
Πιο εντυπωσιακό βέβαια είναι ότι το Υπουργείο διαθέτει δύο ελεγχόμενες εισόδους που φυλάσσονται από ειδικές δυνάμεις και μαγνητική πύλη και κάποιοι θεώρησαν απαραίτητο να κλειδώσουν και το προσωπικό στα γραφεία του.
Κύριε Υπουργέ ας φροντίσετε καλύτερα για την οργάνωση των Υπηρεσιών, τις προσλήψεις (το 40% των οργανικών θέσεων είναι κενές), την αξιοποίηση του προσωπικού, τη βελτίωση των υπηρεσιών τις οποίες πρέπει να προσφέρει ένα σύγχρονο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ, ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΥΕΝΑΝΠ και ας αφήσετε τις ασκήσεις που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή του προσωπικού.
Η «ΚΙΝΗΣΗ» προτείνει για την ερχόμενη εβδομάδα συγκέντρωση όλων των Πολιτικών Υπαλλήλων στην είσοδο του Υπουργείου και την παραμονή μας εκεί μέχρι οι «ειδικοί σε ασκήσεις επί χάρτου» να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να παίζουν με τις ζωές 1.500 εργαζομένων.

Κίνηση για τα Δικαιώματα των Πολιτικών Υπαλλήλων του ΥΕΝΑΝΠ
www.kinisi-py-yenanp.blogspot.com