Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009

Συνέντευξη Τύπου ΠΟΥΕΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ


Πειραιάς, 26-06-2009

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
ΟΧΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

· ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΝΑΤ – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ
· ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΗ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
· ΑΘΛΙΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ


Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων του ΥΕΝ σας καλεί σε Συνέντευξη Τύπου που θα γίνει την Τρίτη 30 Ιουνίου 2009 και ώρα 12:00 στο ξενοδοχείο Theoxenia (Καραολή και Δημητρίου 23, Πειραιάς)

Στη συνέντευξη θα αναλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο ΥΕΝ και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου του ΥΕΝ κυρίως από την έλλειψη προσωπικού και τις συνέπειες που προκύπτουν άμεσα στους ναυτικούς από την καθυστέρηση της καταβολής των συντάξεων, των εφάπαξ, καθώς και της εκκαθάρισης των ναυτολογίων και των ισολογισμών και τις απώλειες εσόδων του ΝΑΤ.

Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στις άθλιες συνθήκες εργασίας στην Υπηρεσία Ναυτικών Μητρώων αλλά και των ελλείψεων των ιατρών και την κατά ρρεσυη των πολυιατρείων του Οίκου Ναύτη.

Για όλα τα παραπάνω ο κος Παπαληγούρας μας παραπέπεμπει στις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών που αφορούν στην αναστολή των προσλήψεων στο Δημόσιο.

Οι εργαζόμενοι στο ΥΕΝ, στο ΝΑΤ, στον Οίκο Ναύτη, στην Πλοηγική Υπηρεσία, στη Ναυτική Εκπαίδευση και στο ΓΕΝΝΕ απαιτούν:
· Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού και όχι προγράμματα STAGE
· Ίδρυση Ταμείου Αλληλοβοήθειας για όλους του εργαζομένους
· Ίδρυση Υπηρεσιακού Συμβουλίου για τους εργαζόμενους στην Πλοηγική ΥπηρεσίαΤο ΔΣ