Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Ανακοίνωση - Απάντηση στη ΔΑΚΕ

Κατανοούμε πλήρως την «καταγγελία» της ΔΑΚΕ την παραμονή των ευρωεκλογών, καθώς ως κυβερνητική παράταξη έπρεπε να δικαιολογήσει τον ρόλο της και να προβάλλει ως «επιτυχίες» της τις συλλογικές διεκδικήσεις προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να καπηλευτεί αγώνες και κινητοποιήσεις στις οποίες δεν είχε καμία συμμετοχή. Εκείνο το οποίο όμως δεν κατανοούμε είναι η προσπάθεια των συναδέλφων της ΔΑΚΕ να γίνουν τιμητές του ΔΣ όταν η παρουσία τους τα δύο χρόνια της θητείας τους είναι από ανύπαρκτη έως υποτυπώδης.

Εάν λοιπόν οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ διακατέχονταν από αίσθημα ευθύνης όπως λένε, θα φρόντιζαν να είναι παρόντες στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 06-05-2009 και θα γνώριζαν ότι τότε αποφασίστηκε να βγει η ανακοίνωση του ΔΣ σχετικά με τα προβλήματα τα οποία είτε χρονίζουν είτε προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα. Δυστυχώς και σε αυτή τη συνεδρίαση όπως και στις περισσότερες απουσίαζαν αδικαιολόγητα.

Η ΚΙΝΗΣΗ, έχει ήδη ανακοινώσει τις θέσεις της για το αυτοδιορισμένο ΔΣ του Συλλόγου, μετά την πρωτοφανή απόφαση που έλαβαν στις 11-05-2009 οι παρατάξεις της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ να παρατείνουν παρανόμως τη θητεία του. Το παράδοξο, στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ ενώ δεν γνώριζαν τίποτα για το μέχρι τότε έργο του Δ.Σ., έσπευσαν να συναινέσουν δια της ψήφου τους στην παράνομη παράταση της θητείας του.

Τα ανωτέρω σε συνδυασμό με τα ερωτήματα τα οποία τίθενται από τους συναδέλφους της ΔΑΚΕ δημιουργούν ερωτηματικά σχετικά με το εάν τελικά οι συνάδελφοι βρίσκονται σε άλλο Υπουργείο και έχουν συντάξει την ανακοίνωσή τους με βάση πληροφορίες τρίτων.

Εάν οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ είχαν πραγματικό ενδιαφέρον για το τι συμβαίνει στο ΥΕΝ θα γνώριζαν ότι δεν μπορούν να επικαλούνται γεγονότα του παρελθόντος ως άλλοθι για να συγκαλύπτουν το παρόν και το μέλλον. Αυτό αν δεν κάνουμε λάθος λέγεται συμψηφισμός. Οι παραλήψεις της Διοίκησης από το 2004 και μετά για την αναπλήρωση των προϊσταμένων δεν μπορεί να γίνει πάγια διοικητική πρακτική.

Οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων του ψηφοδελτίου τους έχουν ήδη κριθεί για προϊστάμενοι από καιρό. Το αν κάποιοι με δική τους επιλογή για μία τριετία δεν ανέλαβαν καθήκοντα στις θέσεις ευθύνες στις οποίες τοποθετήθηκαν αποτελεί σοβαρό λόγο για να μην κριθούν για νέα θητεία. Κατά συνέπεια δεν μπορούν να εμφανίζονται ως αδικημένοι.

Εάν οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ δεν έδειχναν το όψιμο ενδιαφέρον τους για το Σύλλογο μια εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές θα ήταν από καιρό στο πλευρό του ΔΣ στη διεκδίκηση της ζητημάτων, όπως είναι η τυπική έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών των 70 μετατάξεων προς το ΥΕΝΑΝΠ. Η συγκεκριμένη έγκριση εκκρεμεί εδώ και έναν χρόνο ενώ σε όλα τα άλλα Υπουργεία οι μετατάξεις έχουν προχωρήσει. Ίσως μία τέτοια «επιτυχία» να μην την θεωρούσαν σκόπιμη.

Το να θεωρούν «επιτυχία» τους οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ και να πανηγυρίζουν για την αυτονόητη υπογραφή της απόφασης για τις υπερωρίες οι οποίες είναι και οι λιγότερες από όλα τα άλλα Υπουργεία το αφήνουμε στην κρίση των συναδέλφων.

Όσο για την υπογραφή της απόφασης για τις χειρίστριες Η/Υ θα πρέπει να μας πουν γιατί δεν κάνουν την παραμικρή αναφορά στη συνεχή προσπάθεια του ΔΣ του Συλλόγου; Αν είναι όπως λένε «επιτυχία» τους γιατί καθυστέρησε ένα χρόνο η υπογραφή της απόφασης με συνέπεια οι συναδέλφισσες να χάσουν το επίδομα για το διάστημα αυτό;

Συνάδελφοι της ΔΑΚΕ αφήστε τα σχετικά με τη σεμνότητα, την ταπεινότητα και τις «επιτυχίες» σας γιατί η μέχρι σήμερα πρακτική σας είναι αυτή της αλαζονείας, της αποχής από τα δρώμενα και τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου και του «βολέματος» των δικών σας παιδιών.

Από ότι φαίνεται συνάδελφοι της ΔΑΚΕ θυμηθήκατε τον ρόλο σας στο ΔΣ του Συλλόγου αφού έληξε η θητεία του τον προηγούμενο Μάιο. Δυστυχώς όμως για εσάς «σας πήρανε χαμπάρι» όλοι πια και οι πανηγυρισμοί των «επιτυχιών» σας για λόγους προεκλογικούς δεν θα καλύψουν την παντελή απουσία σας από το Δ.Σ. και τις συλλογικές δράσεις.


Πειραιάς, 11-06-2009

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΥΕΝ
http://www.kinisi-py-yenanp.blogspot.com/