Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΑΔΕΔΥ: Οριστικοποίηση αγωνιστικών κινητοποιήσεων

Συνάδελφοι,

Επειδή ορισμένα δεδομένα στην προώθηση νέων δυσμενών μέτρων στα εισοδηματικά, εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα κάτω και από τη δυναμική των κινητοποιήσεων διαφοροποιούνται χρονικά (κάτι που είχαμε υπογραμμίσει με το υπ’ αριθμ. 199/13.5.2010 έγγραφό μας) και στη βάση συνέχειας του αγώνα για την ανατροπή και των προηγούμενων πακέτων, ο σχεδιασμός των επόμενων βημάτων δράσης οριστικοποιείται πιο συγκεκριμένα.:

•1. Τα πανελλαδικά συλλαλητήρια Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου που είχαμε ως προσανατολισμό για το Σάββατο 29/5/2010 προσδιορίζονται τελικά για το Σάββατο 5/6/2010.

•2. Δευτέρα 31 Μαϊου, Τρίτη 1, Τετάρτη 2, Πέμπτη 3 Ιουνίου οι Ομοσπονδίες και τα Νομαρχιακά Τμήματα οργανώνουν Γενικές Συνελεύσεις, Περιφερειακές Συσκέψεις συνδεδεμένες και με μορφές δράσεων. Για να καλυφθούν οι παραπάνω εκδηλώσεις από κοινά κλιμάκια Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Ομοσπονδιών, πρέπει να μας γνωστοποιηθούν έως την Τετάρτη 26 Μάη 2010 το μεσημέρι.

•3. Την Πέμπτη 27 Μαϊου 2010 και ώρα 9 το πρωί οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών καλούνται σε οργανωτική σύσκεψη στα γραφεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την εξειδίκευση του παραπάνω προγραμματισμού.

•4. Την επόμενη βδομάδα συζητείται στη Βουλή το πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» που όπως είναι γνωστό, εκτός των άλλων, έχει συνδεθεί με το μνημόνιο (Ε.Ε., ΕΚΤ, ΔΝΤ, Κυβέρνησης) και περιλαμβάνει ρυθμίσεις που είναι πρόκριμα για γενικότερες ανατροπές των εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο.

Η ΟΣΥΝΑΕ και η ΠΟΣΥΠ έχουν αποφασίσει 24ωρη απεργία και μορφή συντονισμού από την ΠΟΕ-ΟΤΑ για την ΤΕΤΑΡΤΗ 26 Μαϊου και συγκέντρωση – συλλαλητήριο στις 11.00 το πρωί στο Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης για την υπεράσπιση των συλλογικών δικαιωμάτων στο ρόλο των δημοσίων – κοινωνικών υπηρεσιών, περιφερειακών και αυτοδιοικητικών, την προστασία των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων (υποχρεωτικές μετατάξεις, μισθολογικές ανισότητες, μονιμοποίηση συμβασιούχων κ.α.).

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.:

•1. Στηρίζει τη συγκεκριμένη κινητοποίηση

•2. Καλεί τις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους να πάρουν αποφάσεις, να συμμετάσχουν και να ενισχύσουν το Συλλαλητήριο.



Συνέχεια, οργάνωση, δύναμη

στις αγωνιστικές – απεργιακές κινητοποιήσεις

με ενότητα