Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΑΤ

Πειραιάς 30/04/2010

Συνάδελφοι,

Είναι γεγονός, όπως αναφερθήκαμε και στην πρόσφατη Γ.Σ., ότι η κατάσταση που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρη.

Όπως πρωτόγνωρη είναι και η κατάσταση που επικρατεί στο ΝΑΤ.

1. Με την περιρρέουσα φημολογία σχετικά με το Ασφαλιστικό, οι μισοί συνάδελφοι καταμετρούν τα ένσημά τους κι ετοιμάζονται να φύγουν.

Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά. Τα θεμελιωμένα δικαιώματα είναι ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ κατοχυρωμένα. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να τα αλλάξουν ΜΕ ΝΟΜΟ. Μην πετάτε τις εισφορές εικοσιπέντε και τριάντα χρόνων καταφεύγοντας σε πρόωρη συνταξιοδότηση. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει χρόνος από την κατάθεση του νομοσχεδίου στην Βουλή μέχρι την δημοσίευση του νόμου στην εφημερίδα της κυβέρνησης, να κάνει ο κάθε συνάδελφος τις επιλογές του επί πραγματικών δεδομένων.

1. Η κυβέρνηση με μια πρωτοφανή απόφαση επεμβαίνει «χειρουργικά» στη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και στέλνει την Διεύθυνση Υποστήριξης Ασφαλιστικών Οργανισμών στο Υ.ΠΡΟ.ΠΟ. Δηλαδή το ΝΑΤ και ο Οίκος Ναύτου στο Υπουργείο Δημόσιος Τάξης!!!!!! Κι αυτό γιατί;;;; Διότι οι εφοπλιστές δεν μπορούν να αποχωριστούν το Λιμενικό Σώμα.

Προσέξτε το ρηξικέλευθο σχήμα: Ποντοπόρα στο Προστασίας του Πολίτη, Ακτοπλοΐα στο ΥΠΟΙΑΝ, Άγονες γραμμές στο Μεταφορών.

Φανταστείτε τι έχει να γίνει με τις συντάξεις, με τις υπηρεσίες, τις εξαγορές, κ.λπ.

1. Η κυβέρνηση έξι μήνες μετά τις εκλογές και δεν έχει διορίσει ακόμη νέα Διοίκηση στο ΝΑΤ. Είμαστε σ’ ένα μεταβατικό στάδιο που δεν μπορούν να παρθούν αποφάσεις, δεν υπάρχει επικοινωνία της Διοίκησης με την Πολιτική Ηγεσία και τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα, είτε να προλάβουμε την τελευταία στιγμή να πληρωθούν οι συντάξεις, είτε να πληρώσουμε όπως – όπως τους εγκαταλελειμμένους ναυτεργάτες προκειμένου να απαλλαγεί το Υπουργείο από την παρουσία τους.
2. Μέσα σ’ αυτή την διάλυση και τον ορυμαγδό, η απελθούσα Διοίκηση, αφενός μας ανακοινώνει τελεσιγραφικά, ότι ή υπογράφουμε υπεύθυνες δηλώσεις που θα διαιωνίζουν την ομηρία κάποιων συναδέλφων ή δεν συζητά τίποτα μαζί μας κι αφετέρου οι τελευταίες της «σημαντικές αποφάσεις» ήταν η τακτοποίηση εκκρεμοτήτων, όπως οι επιλεκτικές και σίγουρα μεροληπτικές μετακινήσεις υπαλλήλων, οι οποίες έγιναν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, προφανώς για να φέρει την νέα Διοίκηση προ τετελεσμένων, πρωτοφανής πρακτική που δεν έχει προηγούμενο στο Ταμείο μας, παραμένοντας μέχρι τέλους πιστός «τοις κείνης ρήμασι πειθόμενος…» όπως αναλυτικά περιγράφουμε στην προηγούμενη ανακοίνωση.
3. Η τελευταία εμπλοκή στο διορισμό της νέας διοικήσεως είναι η άρνηση του αντιπροέδρου να παραιτηθεί.

Πάγια θέση μας είναι, όταν ο Πρόεδρος είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, αντιπρόεδρος δεν χρειάζεται!!!

Άλλωστε είναι γνωστή η παροιμία που λέει ότι όταν δεν έχει δουλειά ο διάολος τι ακριβώς κάνει και εμείς στο χώρο μας είχαμε τέτοιες εμπειρίες.

Καλούμε την κυβέρνηση και την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

- ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ προσωπικού ή ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ή ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ στο ΝΑΤ

- Να παραμείνει το ΝΑΤ υπό την εποπτεία του ΥΠΟΙΑΝ

- Να διοριστεί ΑΜΕΣΑ διοίκηση

Συνάδελφοι,

Δεν είναι η περίοδος για ΑΤΟΜΙΚΕΣ λύσεις. Πρέπει να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ συλλογικά και μέσα από τα σωματεία μας.

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν.

Ας ΜΗΝ έχει κανείς την ψευδαίσθηση ότι θα προλάβει.

ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΨΥΧΡΑΙΜΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ.

ΤΟ ΔΣ