Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Ανακοίνωση Τύπου ΣΥΡΙΖΑ για την ανακατανομή των αρμοδιοτήτων στον τομέα της ναυτιλίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΣΥΡΙΖΑ-Δήλωση Θοδ.Δρίτσα ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Α΄ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΙΩΝ

ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ Η ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Σήμερα το πρωί, στο Λιμάνι του Πειραιά, μπροστά στην πύλη του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας έγινε συγκέντρωση του πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την επικείμενη έκδοση νέου Π.Δ. με το οποίο θα ανατεθεί η ποντοπόρος ναυτιλία εξ ολοκλήρου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.



Στη συγκέντρωση παρέστη και μίλησε ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖΑ. Α΄ Πειραιά & Νησιών Θοδωρής Δρίτσας, οποίος μεταξύ άλλων είπε τα ακόλουθα:



«Η Κυβέρνηση σύρεται στην αναθεώρηση της απόφασης που η ίδια έλαβε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της για αποστρατιωτικοποίηση του πρώην Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Πρόκειται για μια εξέλιξη υποταγής στις εντολές του εφοπλιστικού κεφαλαίου και ταυτόχρονα για έναν ακραίο παραλογισμό σε βάρος της μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας, της ναυτιλίας.



Είναι αδιανόητο, σε μια εποχή που απαιτείται εθνική πολιτική και στρατηγική για τη ναυτιλία να ανατίθεται στο πρώην Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σήμερα, «επιτελικός» ρόλος για την ποντοπόρο ναυτιλία! Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι η πλήρης απεμπόληση της δυνατότητας άσκησης επιτελικού ρόλου από τη δημοκρατική πολιτεία στον τομέα της ναυτιλίας και η διαιώνιση της αντιμετώπισης της ως ένα άθροισμα ανεξέλεγκτων επιχειρηματικών κερδοσκοπικών δραστηριοτήτων.



Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α συμπαραστέκεται στις κινητοποιήσεις του πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου, όχι μόνο γιατί σωστά διεκδικούν αναβάθμιση και όχι υποβάθμιση του ρόλου τους, αλλά και γιατί με τις κινητοποιήσεις αυτές υπερασπίζονται τη δημοκρατική και ορθολογική οργάνωση της ναυτιλιακής πολιτικής.



Καλούμε την Κυβέρνηση να μην προβεί στην έκδοση αυτού του Π.Δ., αλλά αντίθετα να προχωρήσει σε μια νέα δομή επιτελικής ανάπτυξης της ναυτιλίας, με κριτήριο τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας και με αξιοποίηση του αναντικατάστατου ρόλου των εργαζομένων είτε πρόκειται για πολιτικό προσωπικό είτε για ένστολο».

Δικό μας σχόλιο: Περιμένουμε την παρουσία και τη δημόσια τοποθέτηση και άλλων βουλευτών. Καλό είναι να είμαστε μαζί όχι μόνο στις "χαρές" (πχ. προεκλογική περίοδος, κοπή πίτας κλπ) αλλά και στα δύσκολα.