Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Ανακοίνωση Τύπου ΠΣΥΥΕΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
«ΠΣΥΥΕΝ»

Πειραιάς, 20/4/ 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε συνέχεια της χθεσινής συγκέντρωσης, πραγματοποιήθηκε σήμερα 20 Απριλίου 2010, στον προαύλιο χώρο του ΥΠΟΙΑΝ στην Ακτή Βασιλειάδη εκ νέου συγκέντρωση των πολιτικών υπαλλήλων του ΥΠΟΙΑΝ/ΓΓΝΠ με την παρουσία εκπροσώπων της ΠΟΥΕΝ, του ΝΑΤ και του Οίκου Ναύτου για ενημέρωσή τους ως προς τις εξελίξεις και τη συνάντηση που έλαβε χώρα χθες μεταξύ της Υπουργού κας Λούκας Κατσέλη και εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργάνων του Συλλόγου, της ΠΟΥΕΝ του ΝΑΤ και του Οίκου Ναύτου.

Τη σημερινή συγκέντρωση τίμησε με την παρουσία του και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Καρύδης Δημήτριος, ο οποίος με την σειρά του στήριξε πλήρως τις αγωνιστικές διεκδικήσεις των πολιτικών υπαλλήλων προς την κατεύθυνση μιας παραγωγικής ναυτιλιακής πολιτικής ενσωματωμένη στο ΥΠΟΙΑΝ και δήλωσε ότι θα σταθεί αλληλέγγυος στο πλευρό τους και στον δίκαιο αγώνα τους με παρεμβάσεις τόσο στη Βουλή όσο και στα αρμόδια κομματικά όργανα.

Στα πλαίσια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες με την Υπουργό, η τελευταία δήλωσε ότι έχει υποβάλλει προ ημερών στον κ. Πρωθυπουργό υπόμνημα με προτάσεις της για τη διοικητική διάρθρωση της ΓΓΝΠ προς την κατεύθυνση που έχει ήδη διαμορφωθεί με το ΠΔ189/2009 και αναμένει σχετική απάντηση επί αυτών, ενώ ως προς τις ανακοινώσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δήλωσε ότι δεν έχει περαιτέρω επίσημη ενημέρωση. Επιπλέον διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργάνων πως παραμένει σταθερή στις απόψεις της ότι η Ναυτιλία αποτελεί παραγωγικό κομμάτι της Οικονομίας και πρέπει να είναι ενταγμένη σε οικονομικό-παραγωγικό Υπουργείο.

Κατόπιν των ανωτέρω εξελίξεων θα συνεχιστούν οι επαφές των συνδικαλιστικών οργάνων με διάφορους φορείς και θα κλιμακωθούν τις προσεχείς ημέρες οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των υπαλλήλων, οι οποίες θα έχουν μαζικό χαρακτήρα με σαφή στόχο, να μην δυναμιτίσουν τα θεμέλια της Ελληνικής Ναυτιλίας οποιεσδήποτε νομοθετικές ρυθμίσεις, οι οποίες, εφόσον εντάξουν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα αποτελέσουν τροχοπέδη σε οποιαδήποτε αναπτυξιακή προσπάθεια εκσυγχρονισμού της Ναυτιλιακής Πολιτικής και ανάταξης της Εθνικής μας Οικονομίας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος




Ευθύμιος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Η Γεν. Γραμματέας




Ευτυχία ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑ


Επαναλαμβάνουμε το χθεσινό μας σχόλιο: Περιμένουμε την παρουσία και τη δημόσια τοποθέτηση και άλλων βουλευτών, πέραν των κ. Δρίτσα και Καρύδη. Καλό είναι να είμαστε μαζί όχι μόνο στις "χαρές" (πχ. προεκλογική περίοδος, κοπή πίτας κλπ) αλλά και στα δύσκολα.