Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: Νέος κύκλος αγωνιστικών & απεργιακών κινητοποιήσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (17/01/2011)


Η υλοποίηση των πολιτικών του μνημονίου συνεχίζει να δοκιμάζει τα όρια και τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας και ειδικότερα των ασθενέστερων τάξεων, των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων.
Η εμμονή της Κυβέρνησης στη σκληρή συνταγή της λιτότητας που υπαγορεύει η Τρόϊκα, η συρρίκνωση των μισθών μέσω της "εσωτερικής υποτίμησης", η αύξηση των φορολογικών βαρών για τα συνήθη υποζύγια και η απουσία οποιουδήποτε σχεδίου ανάπτυξης διαμορφώνει συνθήκες παρατεταμένης ανεργίας για χιλιάδες νέους και εγκλωβίζει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού μεταξύ ανεργίας και φθηνής εργασίας. Ταυτόχρονα η μείωση των μισθών στο Δημόσιο ( περικοπή 13ου και 14ου) αλλά και τον Ιδιωτικό Τομέα (κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων) που διαμορφώνει ένα μισθολογικό "ντάμπινγκ" που αγγίζει πλέον, αν δεν ξεπερνάει, σε ορισμένες περιπτώσεις τα όρια της φτώχειας, δεδομένης της σημαντικής αύξησης του πληθωρισμού (σταθερά στο 5%) αλλά και διαφόρων βασικών κοινωνικών υπηρεσιών (τιμολόγια ΔΕΚΟ, πρωτοφανείς αυξήσεις σε διόδια).
 Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι που πρώτοι βρέθηκαν στο στόχαστρο των πολιτικών του μνημονίου, κατασυκοφαντήθηκαν και συνεχίζουν να βρίσκονται στο στόχαστρο κυβερνητικών, αλλά και κυρίαρχων κύκλων ως "μαύρα πρόβατα" της ελληνικής οικονομίας, είναι σήμερα αντιμέτωποι με νέα επιδρομή σε βάρος των ασφαλιστικών, μισθολογικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων και με νέο κύκλο ιδιωτικοποίησης "κοινωνικών υπηρεσιών" και φορέων.
Ταυτόχρονα το φώς της δημοσιότητας βλέπουν διαρκώς σενάρια για νέο "κούρεμα" των συντάξιμων αποδοχών, στο πεδίο της επικουρικής ασφάλισης αυτή τη φορά, διαμόρφωσης ενός νέου μισθολογίου που θα περικόπτει οριζόντια τις αποδοχές τους, ενώ δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στις Δημόσιες Υπηρεσίες, οι έκτακτοι  συνεχίζουν να ζουν στο καθεστώς της ομηρίας και των απολύσεων .
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά τη σημερινή συνεδρίασή της, σε πλήρη συνεννόηση και ευθυγράμμιση με όλες τις Ομοσπονδίες του Δημόσιου Τομέα, αποφάσισε ένα νέο κύκλο αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων:

·    Συμμετοχή των εργαζομένων στο Δημόσιο στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια ενάντια στις επιλογές της Κυβέρνησης που διαλύουν τις δημόσιες συγκοινωνίες, καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις και τους κανονισμούς εργασίας των εργαζομένων στα ΜΜΜ και επιβαρύνουν τους πολίτες με νέες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων.
·    4ωρη στάση εργασίας  (8.30 π.μ. - 12.30 μ.μ) την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011 συμπαραστεκόμενη  στους συμβασιούχους και στο συλλαλητήριο που οργανώνουν την ίδια ημέρα έξω από τον Άρειο Πάγο.
·   Συλλαλητήριο κατά της Ακρίβειας (αυξήσεις σε εισιτήρια, διόδια, είδη πρώτης ανάγκης) την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011.
·   Πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011, επιδιώκοντας ταυτόχρονα την ενιαία αγωνιστική κινητοποίηση και με τα Συνδικάτα του Ιδιωτικού Τομέα. 

                                Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.