Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Τα λάφυρα του Νέρωνα ...

Αναδημοσιεύουμε από την Ελευθεροτυπία


Στο τέλος θα κάνουμε και Εξεταστικές Επιτροπές για τις Εξεταστικές Επιτροπές.
Ομως. Εκτός απ' τον εξευτελισμό του πράγματος, είτε με τα πέντε πορίσματα (σαν να ήταν πέντε φάσκελα) εις ό,τι αφορά το Βατοπέδι είτε με τις τοστεροφρυγανιέρες του κυρ Χριστοφοράκου,
είναι σκάνδαλο (μόνον) η Ζήμενς, και δεν είναι σκάνδαλο το ξεπούλημα του ΟΤΕ στην Ντόυτσε Τέλεκομ;
Είναι σκάνδαλο (μόνον) τα σιφοράι και δεν είναι σκάνδαλο τα ληστρικά επιτόκια των Τραπεζών;
Είναι σκάνδαλο (μόνον) τα σπίτια του Ακη, και δεν είναι σκάνδαλο η υποθήκευση όλης της χώρας; της περιουσίας της; η εκσκλάβωση του εργασιακού της συστήματος;
Τι άλλαξε, οκτώ μήνες τώρα; Κόπηκαν οι μίζες και οι άχρηστοι υπερεξοπλισμοί; Σταμάτησε η αιμορραγία προς τις ΜΚΟ, η διασπάθιση στα Νοσοκομεία, το μπουρδολογείν στην εκπαίδευση; Δεν είναι όλα αυτά κι άλλα τόσα το μεγαλύτερο απ' όλα τα σκάνδαλα;
Και τούτο ποιείν κακείνο μη αφιέναι, έλεγε το προγονικό. Και τα σκάνδαλα θα έπρεπε να έχουν εξιχνιασθεί και η παθογένεια που τα γεννά θα έπρεπε να έχει αντιμετωπισθεί.
Αντιθέτως η κυβέρνηση τα θεραπεύει (με την έννοια του υπηρετεί) και τα δύο! και τα σκάνδαλα και τον μηχανισμό που τα γεννά.
***
Δεν ξέρει τι να διαλέξει κανείς όταν αναρωτιέται τι τον βλάπτει περισσότερο! Τα σκάνδαλα ή το σύστημα; Και δεν χρειάζεται! Το σύστημα είναι τα σκάνδαλά του. Μόνον με σκάνδαλα μπορεί να λειτουργεί πλέον, μάλιστα στην πιο απεχθή του μορφή. (Που πάει και για πολεμική)
Παγιδευμένη η κυβέρνηση (εκουσίως) μέσα σε αυτόν τον μονόδρομο της υποτέλειάς της στην άρχουσα τάξη (η οποία συνεχίζει να κονομάει, η οποία ετοιμάζει την επόμενη κρίση για να κονομήσει ακόμα περισσότερο), γενίκευσε αυτήν την υποτέλεια σε εθνικό επίπεδο.
Ουδείς έδωσε την εντολή στον Γιωργάκη να περικόψει μισθούς και συντάξεις, να θέσει τη χώρα υπό καθεστώς Κατοχής και να μετατρέψει την εργασία για τα επόμενα πολλά χρόνια σε σκλάβα.
Με το έτσι θέλω, αποφασίζοντας και διατάσσοντας αυτός ο μοιραίος άνθρωπος, αφού πρώτα μας ξεφτίλισε σ' όλη την Οικουμένη ως τεμπέληδες κι ανεπρόκοπους, στη συνέχεια, παραπλανώντας το Κοινοβούλιο με τον πιο ιταμό τρόπο, έκανε το Μνημόνιο νόμο του κράτους και Μνημείο υποταγής στους ξένους.
Για τη σωτηρία της πατρίδας!
Ποιας πατρίδας; Αυτής που παράγει ή αυτής που τα τρώει; Της δικής μας ή των λαμόγιων;
Τι κάνει λοιπόν ο Γιωργάκης και οι συν αυτώ Παμπούκηδες και Πριγκιπονικολάκηδες;
Για να «σώσει» την πατρίδα, βουτάει, αρπάζει και υπεξαιρεί τα 2/14 από το υστέρημα του συνταξιούχου.
Αν όμως έπαιρνε τα 2/14 από το περίσσευμα των Τραπεζών (που κατέχουν πλούτο ίσα με 600 δισ. ευρώ) θα εξοικονομούσε, για την πατρίδα πάντα, 86 δισ.! (Στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας)
Αν αντί να βουτήξει τα 2/14 από το υστέρημα του μισθωτού έπαιρνε τα 2/14 απ' το περίσσευμα των πολυεθνικών (όπως καλή ώρα η Ζήμενς) -και οι οποίες κατέχουν πλούτο ίσα με 700 δισ. θα μάζευε άλλα 100 δισ. ευρώ (τα στοιχεία απ' τον ICAP)
Αν, τέλος, έπαιρνε τα 2/14 απ' το περίσσευμα των 500 δισ. που διακινούνται ετησίως μέσω οφ σορ, θα εξασφάλιζε ακόμα 72 δισ. ευρώ. (Τα στοιχεία απ' τον ΣΔΟΕ)
Με έναν λόγο και με τρεις κινήσεις, η κυβέρνηση, αν ήταν του λαού κι όχι των λαμόγιων, θα μάζευε σε πρώτη δόση 258 δισ. ευρώ, στέλνοντας το δημόσιο χρέος προς εξόφλησιν...
[Τα παραπάνω στοιχεία συγκέντρωσε ο εκλεκτός συνάδελφος, δημοσιογράφος στον «Ριζοσπάστη», κ. Νίκος Μπογιόπουλος].
Βεβαίως τέτοιες λύσεις θεωρούνται ανεδαφικές, αντιπαραγωγικές, ανίερες και κινδυνώδεις -από ποιους; Απ' τους θύτες μας! Λογικόν, «νόμιμο και ηθικό» για αυτούς είναι να αφαιμάσσουν τον λαό, αφού μάλιστα αυτήν την εντολή τούς δίνει, λένε, ο λαός κάθε φορά στις εκλογές!
Τόμπολα...
ΣΤΑΘΗΣ Σ. 11.VI.2010 stathis@enet.gr