Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ Π.Ο.Υ.Ε.Ν.

Σήμερα 28.06.2010, οι εργαζόμενοι στα Υπουργεία Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας και Προστασίας του Πολίτη, καθώς και στα εποπτευόμενα ΝΠΔΔ, δηλώνουν την αντίθεσή τους στο ΠΔ 50/2010, με το οποίο διασπάται και αποσαθρώνεται η ναυτιλία για χάρη μερίδας εφοπλιστικών και άλλων συμφερόντων.
Η εφαρμογή των διατάξεων των ΠΔ 50/2010 θα οδηγήσει σε πλήρη αποδιοργάνωση και σύγχυση του τομέα της ναυτιλίας με την πρωτοφανή κυβερνητική ανακάλυψη του διαχωρισμού της ποντοπόρου ναυτιλίας από την ακτοπλοΐα.
Το πέρα από κάθε λογική σύγχρονης δημόσιας διοίκησης μόρφωμα του ανωτέρω ΠΔ, εντάσει τομείς όπως η εκπαίδευση και η κοινωνική ασφάλιση σε ένα στρατιωτικό Υπουργείο με το οποίο καμμία οργανωτική αλλά και κοινωνική σύνδεση δεν έχουν.
Η κυβέρνηση, ικανοποιώντας το αίτημα μερίδας των εφοπλιστών (κατά δήλωση των κ.κ. Χρυσοχοΐδη και Παμπούκη), επέλεξε ένα μοντέλο ναυτιλίας πολυδάπανο και αντιπαραγωγικό και πρέπει να το αποσύρει άμεσα.
Η ΠΟΥΕΝ και τα πρωτοβάθμια σωματεία δεν θα σταματήσουν τον αγώνα τους μέχρι της τελικής απόσυρσης του ΠΔ 50/2010.
Καλούμε όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς της ναυτιλίας να σταθούν στο πλευρό μας, καθώς πιστεύουμε στη νίκη του δίκαιου αγώνα μας.

- ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΔ 50/2010 ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

- ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Ν.)