Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Δημιουργεί προβλήματα το νέο ΠΔ σύμφωνα με τον κο Πλακιωτάκη

Δήλωση Γ. Πλακιωτάκη για νέο Προεδρικό Διάταγμα

Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010

Ο βουλευτής Λασιθίου και Υπεύθυνος του Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε σχετικά:
«Οκτώ (8) ολόκληροι μήνες χρειάστηκαν προκειμένου να δημιουργηθεί και γνωστοποιηθεί το περιβόητο Προεδρικό Διάταγμα αναφορικά με την κατανομή των αρμοδιοτήτων του πρώην Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στα συναρμόδια Υπουργεία.
Οκτώ μήνες αβουλίας, παλινωδιών και χαμένων ευκαιριών. Και δυστυχώς αποτέλεσμα είναι ένα Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα επιλύει.

Πότε επιτέλους η Κυβέρνηση θα συνειδητοποιήσει το σημερινό αδιέξοδο και θα ενδιαφερθεί έμπρακτα και αποτελεσματικά για την αντιμετώπισή του; Πότε θα καταλάβει ότι η επανασύσταση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και η επανα-σύνδεσή του με το Λιμενικό Σώμα, είναι μονόδρομος;
Πότε θα πάψει να πειραματίζεται με έναν από τους δύο πυλώνες της εθνικής μας οικονομίας και να τον υποβαθμίζει; Πότε σκοπεύει να ακούσει την άποψη όλων των συναρμόδιων με τη ναυτιλία φορέων; Ποιοι είναι οι λόγοι αυτής της αδιαφορίας;

Διότι ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζει..».