Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 10/12Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ


Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου
ΠANATΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:30 - λήξη ωραρίου ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12.00 οτο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,
Η κατάσταση σου χειροτερεύει, το βιοτικό σου επίπεδο υποβαθμίζεται.Δεν μπορείς να μείνεις απαθής.Δεν έχεις το δικαίωμα απέναντι στη ζωή σου και τη ζωή των παιδιών σου.Το εισόδημα σου μειώνεται.Ο προϋπολογισμός του 2009 βαθαίνει την λιτότητα, αυξάνει τις ανισότητες, μειώνει τις κοινωνικές δαπάνες για υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση, αυξάνει την φορολογική επιβάρυνση. Η ακρίβεια κατατρώει το μισθό σου. Τα δημόσια κοινωνικά αγαθά υποβαθμίζονται, ιδιωτικοποιούνται και εμπορευματοποιούνται.Οι εργασιακές σου σχέσεις ελαστικοποιούνται. Σε έχουν αφήσει χωρίς εφάπαξ, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.Αυτοί που τόσα χρόνια πλούτισαν και πλουτίζουν σε βάρος σου, που αύξησαν τα υπερκέρδη τους προσπαθούν να φορτώσουν στην πλάτη σου τα βάρη και της νέας κρίσης.Για σένα είτε με κρίση ή χωρίς κρίση υπάρχουν οι δύσκολες μέρες.Γι' αυτούς όμως, που μια ζωή σε εκμεταλλεύονται, βρίσκονται 28 δις για να διασφαλίσουν τα υπερκέρδη τους.Οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του Δημοσίου και των Ο.Τ.Α. βιώνουμε άμεσα και με τραγικό τρόπο τις επιπτώσεις των κυβερνητικών αντιασφαλιστικών επιλογών όπως έχουν εφαρμοστεί διαχρονικά αλλά και πρόσφατα με τις υποχρεωτικές ενοποιήσεις.Αποκορύφωμα αυτής της κατάστασης είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τόσο με την καταβολή του εφάπαξ όσο και με την υγειονομική μας περίθαλψη.Μέχρι και 18 μήνες περιμένουν πολλοί συνάδελφοι να πάρουν το εφάπαξ.Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση για την πληρωμή του βοηθήματος από το ΤΕΑΔΥ και του μερίσματος από το ΜΤΠΥ ακόμη και της κύριας σύνταξης.Ταυτόχρονα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου παραμένουμε ουσιαστικά χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αφού κάθε τόσο δεν μας χορηγούνται ούτε οι βασικές παροχές εξαιτίας της καταγγελίας των συμβάσεων είτε από τους φαρμακοποιούς είτε από τους γιατρούς.Είναι αποκαλυπτικό ότι σήμερα στο ΤΠΔΥ εκκρεμούν 15.000 αιτήσεις και για την ικανοποίησή τους απαιτούνται 600 εκατομμύρια όταν τα χρήματα που υπάρχουν στο Ταμείο φτάνουν μόνο για 100 αιτήσεις.Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν έχουμε καμιά ευθύνη γι' αυτή την κατάσταση.Εμείς πληρώνουμε κανονικά τις εισφορές και τη συμμετοχή μας.Η ευθύνη βρίσκεται σ' αυτούς που με τις πολιτικές τους έχουν οδηγήσει τα Ταμεία μας στο σημερινό αδιέξοδο.
- Εκατοντάδες εκατομμύρια έχουν χαθεί από το ΤΠΔΥ από την καταλήστευση των αποθεματικών του.
- 1.300.000.000 με βάση τις εκτιμήσεις του ίδιου του Ταμείου είναι οι επιβαρύνσεις που αποφάσισαν οι κυβερνήσεις σε βάρος του στα πλαίσια των κοινωνικών πολιτικών.
- Δισεκατομμύρια οι επιπτώσεις στα Ταμεία μας από την αλλαγή της σχέσης εν ενεργεία - συνταξιούχων εξαιτίας των ιδιωτικοποιήσεων των Δημοσίων Υπηρεσιών, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, του έμμεσου εξαναγκασμού σε παραίτηση πολλών υπαλλήλων.
- Εκατοντάδες εκατομμύρια από το τζογάρισμα της περιουσίας και την εκμετάλλευση επί χρόνια των αποθεματικών από τις Τράπεζες. Η κατάσταση δεν πάει άλλο.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
- Άμεση κρατική επιχορήγηση του ΤΠΔΥ προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
- Αντιμετώπιση των προβλημάτων του ΟΠΑΔ για να σταματήσουν τα προβλήματα με τις καταγγελίες των συμβάσεων των γιατρών και των φαρμακοποιών και να αναβαθμιστεί η ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη.
- Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών Νόμων. Επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ και στο Δημόσιο.
- Πραγματικές αυξήσεις. Νέο μισθολόγιο με 1.350 € κατώτερο βασικό μισθό.
- Αύξηση των δαπανών για παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση.
- Προστασία και αναβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών . Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Κατάργηση του Νόμου για τις ΣΔΙΤ.
- Δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου

24ωρη απεργία με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα
ΟΛ0Ι ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ