Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Η εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το πηγάδι της οργής και της αγανάκτησης.
Όχι μόνο των νέων παιδιών που βλέπουν τους κόπους τους να πηγαίνουν χαμένοι, αφού με το υστέρημα των γονιών τους μπήκαν στα Πανεπιστήμια, πήραν πτυχία και τώρα ανταγωνίζονται τους απόφοιτους των «κολεγίων» που με τα λεφτά των πατεράδων τους αγόρασαν το «πτυχίο» τους, αφήνοντας τους πολυπτυχιούχους τις δουλειές των 700€.
Αλλά και των εργαζομένων που βλέπουν από τη μια μέρα στην άλλη να αυξάνονται τα όρια της συνταξιοδότησής τους, να τινάζονται στον αέρα τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, αφού η κυβέρνηση διόρισε τους «κατάλληλους» διοικητές για να τα τζογάρουν στα δομημένα ομόλογα και να χάνουν την δουλειά τους γιατί τα ακριβοαμειβόμενα «golden boys» προεξοφλούσαν δάνεια που δεν θα εισέπρατταν ποτέ.
Είναι κρίμα όλη αυτή η οργή και η αγανάκτηση να εκτονωθεί στις βιτρίνες των καταστημάτων και στους εμπρησμούς των κάδων σκουπιδιών. Γιατί αυτή η εκτόνωση δεν ταρακουνά το σύστημα, δεν το ταράζει αλλά αντίθετα το ισχυροποιεί αφού στο όνομα της ασφάλειας των «αθώων πολιτών» θα περιοριστούν συνταγματικά δικαιώματα και ελευθερίες και θα υπάρξει μεγαλύτερη αστυνομική τρομοκρατία.
Η λύση είναι ότι πρέπει να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ μια άλλη πολιτική που η αστυνομία θα προστατεύει τη ζωή και την περιουσία των πολιτών, που δεν θα χάνονται 15χρονα, γιατί έτυχαν να πέσουν στο διάβα κάποιου τσαμπουκά RAMBO. Που η εργασία όλων θα είναι διασφαλισμένη, η σύνταξη κατοχυρωμένη, η εκπαίδευση προνόμιο όλων και η υγεία προσβάσιμη από κάθε κοινωνική ομάδα. Αιτήματα που όσο αυτονόητα και αν φαίνονται, στοιχειώνουν καθημερινά τη ζωή μας και σηματοδοτούν αδιέξοδα στους νέους ανθρώπους που διψούν για μια άλλη ζωή, χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις. Θα πρέπει ΟΛΟΙ να συνειδητοποιήσουμε ότι τα παιδιά μας θα ζήσουν για πρώτη φορά στην ιστορία χειρότερα από μας.
Γι’ αυτό ας συμπορευτούμε μαζί τους κι ας συμφωνήσουμε μ’ αυτά που κραυγάζουν από την Θράκη έως την Κρήτη.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ


ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ





Ο συμμορίτης