Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Αύριο Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου στις 6.00μμ στα Προπύλαια διαδηλώνουμε ενάντια στην κρατική βία και καταστολή

Η εν ψυχρώ δολοφονία του 16χρονου μαθητή από τον ειδικό φρουρό ήρθε να προστεθεί σε μία σειρά «μεμονωμένων» (κατά τον κο Παυλόπουλο) γεγονότων αστυνομικής βίας που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια ενάντια σε νέους, σε εργαζόμενους, σε μετανάστες και γενικά σε πολίτες που κατά την κρίση ορισμένων οργάνων της τάξης ενοχλούν ή διαφέρουν. Δυστυχώς το ότι ορισμένοι εξ αυτών αξιολογούν τον εαυτό τους ως κριτή της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών, είναι το αποτέλεσμα της εφαρμογής μίας πολιτικής καταστολής η οποία τους οδηγεί να ταυτίζονται με την κρατική εξουσία.
Αύριο Δευτέρα, 08/12 στις 6.00μμ προγραμματίζεται στα Προπύλαια συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή για το θάνατο του 16χρονου μαθητή καθώς και ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή.
Δείτε επίσης video από το tvxs.gr στη διεύθυνση: http://www.tvxs.gr/v1083 με δηλώσεις αυτόπτη μάρτυρα σχετικά με το περιστατικό. Ευτυχώς υπήρξαν αρκετές μαρτυρίες οι οποίες ανέτρεψαν την εικόνα που παρουσίαζαν μεγάλα ειδησιογραφικά sites και άλλα ηλεκτρονικά μέσα κατά τις πρώτες ώρες μετά τη δολοφονία, ότι δηλαδή ο ειδικός φρουρός πυροβόλησε για εκφοβισμό ευρισκόμενος σε άμυνα μέσα στο περιπολικό, μετά από επίθεση που δέχθηκε με ξύλα και πέτρες.