Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2010

Στάση εργασίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή, 05/03

Η καταιγίδα των μέτρων της κυβέρνησης φέρνει αλλαγές στο πρόγραμμα κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ, αρχίζοντας από την κύρηξη στάσης εργασίας για αύριο, 05/03 και την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα θα αλλάξει και η ημερομηνία της 24ωρης απεργίας, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί μία εβδομάδα νωρίτερα και να υπάρξει συντονισμός δράσης με τη ΓΣΕΕ. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΑΔΕΔΥ έχει ως εξής:


Πανελλαδική στάση εργασίας Παρασκευή 5/3/2010 από 12.00 μέχρι λήξη ωραρίου και συγκέντρωση - συλλαλητήριο ώρα 13.00 έξω από τη Βουλή

Η Κυβέρνηση παρά τις αντιδράσεις του συνδικαλιστικού κινήματος κατέθεσε στη Βουλή και θα ψηφίσει με τη διαδικασία του επείγοντος τα άδικα, αντικοινωνικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα.
Όπως είναι γνωστό τα μέτρα της Κυβέρνησης περιλαμβάνουν κατακόρυφη μείωση των αποδοχών των Δημοσίων Υπαλλήλων, ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος και αύξηση των ορίων ηλικίας, πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο, ελαστικές εργασιακές σχέσεις εργασίας, ιδιωτικοποιήσεις της κρατικής περιουσίας, νέα φορολογικά βάρη, πάγωμα και μείωση των συντάξεων, περιορισμό του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων στις ΔΕΚΟ.
Η Κυβέρνηση στοχεύει να ολοκληρώσει τη ψήφιση των αντεργατικών μέτρων το αργότερο μέχρι αύριο Παρασκευή 5/3/2010.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε συνεργασία με τη Γ.Σ.Ε.Ε. αποφάσισε την κήρυξη πανελλαδικής στάσης εργασίας για αύριο Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010 από τις 12.00 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου και την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων και συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα. (Ταυτόχρονα η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με βάση τις παραπάνω εξελίξεις, εξετάζει και το ενδεχόμενο μεταφοράς της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρυχθεί για τις 16 Μαρτίου 2010, για την επόμενη βδομάδα δηλαδή από 8/3/2010 έως 12/3/2010).
Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση – συλλαλητήριο αύριο Παρασκευή 5/3/2010 στις 13.00 μ.μ. έξω από τη Βουλή στην Πλατεία Συντάγματος.
Όλοι στη στάση εργασίας
Όλοι στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια
ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ