Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΔΕΔΥ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα

OXI ΣΤΑ ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Μπροστά στην κατάρρευση ενός φθαρμένου και χρεοκοπημένου συστήματος, η πολιτική τάξη πραγμάτων χρεοκοπεί τη ζωή των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Η στοχοποίηση και θυματοποίηση των Δημοσίων Υπηρεσιών και των Δημοσίων Υπαλλήλων με τη συνοδεία ενός άθλιου προπαγανδιστικού, τρομοκρατικού λαϊκισμού, που θέλει ράκη τους Δημοσίους Υπαλλήλους, οδηγεί σε διάλυση τις Δημόσιες Υπηρεσίες.

Οι Δημόσιες Υπηρεσίες, που ήταν δύναμη ανόρθωσης της χώρας σε δύσκολες στιγμές, αντί να αναδιοργανωθούν σε σύγχρονες και υγιείς βάσεις για τη διασφάλιση βασικών δημοσίων αγαθών στο κοινωνικό σύνολο, συμβάλλοντας στην έξοδο από την κρίση, καταβαραθρώνονται.

Τα κυβερνητικά μέτρα εξαθλιώνουν τους πιο χαμηλούς μισθούς σε όλη την Ευρώπη οδηγώντας σε παρατεταμένη ύφεση και ανεργία.

Τα άδικα και μονομερή μέτρα που η Κυβέρνηση με τη διαδικασία του επείγοντος προώθησε για ψήφιση από τη Βουλή είναι πρωτοφανή για κάθε πολίτη.

Το πρόγραμμα της κυβέρνησης περιλαμβάνει κατακόρυφη μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος και αύξηση των ορίων ηλικίας, κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων στις ΔΕΚΟ, πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο, ελαστικές σχέσεις εργασίας, ιδιωτικοποιήσεις της Κρατικής περιουσίας, νέα φορολογικά βάρη, πάγωμα και μείωση των συντάξεων, περιορισμό του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.