Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Ανακοίνωση της Κίνησης για τα δικαιώματα των Πολιτικών Υπαλλήλων του ΥΘΥΝΑΛ

Η επίθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ενάντια στους εργαζομένους τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα για την εφαρμογή των όρων του Μνημονίου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης εκτός τις αποδοχές και τις συντάξεις, μπαίνει ο τομέας της ασφάλισης, της περίθαλψης και της παιδείας. Οι εργαζόμενοι εκτός των περικοπών αποδοχών και της μείωσης των εισοδημάτων από τους νέους έμμεσους φόρους που επιβάλλονται συνεχώς, αλλά και την αύξηση του Φ.Π.Α. αιμορραγούν οικονομικά καθημερινά.

Όλες οι περικοπές και οι φόροι έχουν ως μοναδικό στόχο να συνεχίσουν την κερδοφορία τους οι Τράπεζες και οι Βιομήχανοι.

Μέσα στο γενικότερο κλίμα η κατάσταση στο χώρο του ΥΘΥΝΑΛ συνεχίζει την προβληματική της καθημερινότητα η οποία εδώ και δεκατρείς μήνες έχει κάνει το Υπουργείο πεδίο δοκιμών και ασκήσεων επί χάρτου διαφόρων παραγόντων.

Μέχρι σήμερα και παρά τη διαβεβαίωση του κ. ΥΘΥΝΑΛ ότι το πρώτο δεκαήμερο μετά τις εκλογές θα έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις για την λειτουργία του Υπουργείου οι εκκρεμότητες παραμένουν και δυσχεραίνουν καθημερινά την λειτουργία των υπηρεσιών.

Μέχρι σήμερα παραμένουν εκκρεμή τα θέματα τα οποία τέθηκαν στον κ. ΥΘΥΝΑΛ στην συνάντηση της 04/10/2010. Συγκεκριμένα:

1. Ορισμός επιτροπής κατάρτισης κειμένου οργανισμού και κατάρτιση του νέου οργανισμού δεδομένου ότι ο υπάρχον μετά την δημοσίευση πέντε (05) Π.Δ. έχει καταλήξει μαθηματική εξίσωση στην εφαρμογή του.

2. Στελέχωση της νέας δομής με βάση τις ανάγκες των υπηρεσιών και τα προσόντα των υπαλλήλων και όχι με ρουσφετολογικά κριτήρια.

3. Άμεση καταβολή των αναδρομικών των 176 ευρώ σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου όπως έχει γίνει με τα Ν.Π.Δ.Δ. του Υπουργείου. Νομοθετική ρύθμιση για την καταβολή από τώρα και στο εξής των 176 ευρώ όπως έγινε με νομοθετικές ρυθμίσεις παρομοίων αποδοχών για εργαζόμενους στο Υπουργείο και τα Ν.Π.Δ.Δ.

4. Άμεση λειτουργία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, η λειτουργία του οποίου έχει ανασταλεί εδώ και ένα χρόνο. Το σχετικό Φ.Ε.Κ. της συγκρότησης έχει ήδη δημοσιευτεί και απαιτείται ο ορισμός των μελών.

5. Λήψη αποφάσεων για θέματα καθημερινότητας τα οποία χρονίζουν(κρατήσεις Α΄ τριετίας, ΤΕΑΔΥ, καθαριότητα, χώρος στάθμευσης κτιρίου, εξοπλισμός και εκσυγχρονισμός υπηρεσιών, αποκλεισμός του προσωπικού από εκπαιδευτικά σεμινάρια).

Συναδέλφισες και συνάδελφοι,

Τίποτα δεν πρόκειται να μας χαρισθεί αν εμείς δεν το διεκδικήσουμε και δεν παλέψουμε για αυτό. Ο μόνος δρόμος ενάντια στα μέτρα και την εξαθλίωση που επιχειρείται από την κυβέρνηση είναι ο δρόμος των αγώνων. Έτσι θα ακυρωθεί στη πράξη και στους δρόμους τόσο η πολιτική της κυβέρνησης όσο και ο κυβερνητικός συνδικαλισμός των ηγεσιών της Γ.Σ.Ε.Ε.- Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 15/12/2010

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ

ΕΝΩΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Διαμαντίδης δυστυχώς συνεχίζει την ίδια αντεργατική πολιτική με την Ν.Δ. την οποία είχε καταγγείλει στο παρελθόν καταπατώντας έτσι το δικαίωμα της απεργίας