Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Συνωμοσία πυρήνων εισερχόμενων-εξερχόμενων

Αναδημοσιεύουμε από την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" ένα πολύ εύστοχο κείμενο ενός απο τους λίγους δημοσιογράφους που δεν μας αντιμετωπίζουν ως την ....αιτία της χρεωκοπίας της χώρας!!!!!
Σε αντίθεση με τους ακριβοπληρωμένους κουστουμάκηδες-φερέφωνα που κάθε βράδυ απο τα δελτία ειδήσεων κάνουν πλύση εγκεφάλου στους υπόλοιπους εργαζόμενους και αυτούς θύματα της πολιτικής της κυβέρνησης.

Συνωμοσία πυρήνων εισερχόμενων-εξερχόμενων
Γελοιογραφία και κείμενα του ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΪΤΖΗ www.gianniskalaitzis.gr

Την εποχή αυτή που τίθεται και πάλι ζήτημα εθνικής αυτογνωσίας, διατρέχοντας την ιστορία από τον αιώνα του Περικλέους μέχρι τις ημέρες του Γιώργου Παπανδρέου, ημέρες πατριωτισμού, προσφοράς και ανασυγκρότησης από τη μια και δημοσίων υπαλλήλων απ' την άλλη, μία φράση οδηγεί σε ακριβή προσδιορισμό των τρισχιλιετών Ελλήνων: είμαστε έθνος καταδρομέων.

Αγαπητοί αναγνώστες, γνωρίζετε την κατάπληξη και την αποστροφή που αισθάνονται οι πολιτικοί μας επειδή ανακάλυψαν χιλιάδες άγνωστα άτομα να έχουν καταλάβει το κράτος και να αμείβονται αδρά υπό τον τίτλο δημόσιος υπάλληλος. Συμπεραίνουμε βασίμως ότι οι εισβολείς αυτοί, θρασείς, ύπουλοι, ακόρεστοι, περικύκλωσαν υπουργεία, παραπλάνησαν νομαρχίες, αιφνιδίασαν τις ΔΕΚΟ και άρπαξαν τις δημόσιες θέσεις με την ορμή, την αποφασιστικότητα αλλά και τη δολιότητα των καταδρομέων. Εκμεταλλεύτηκαν την υπεραπασχόληση των κυβερνήσεων και αξιοποίησαν προς ίδιον όφελος την πολεμική αρετή των Ελλήνων όπως έλαμψε ανά τους αιώνες.


Πράγματι, στη ραψωδία Κάπα της Ιλιάδος, οι Οδυσσέας και Διομήδης, με πράσινους μπερέδες, σφραγίδες, χαρτόσημα και σύνθημα «ο τολμών νικά», εισβάλλουν νύχτα στο στρατόπεδο των Τρώων και αθόρυβοι, ταχύτατοι, άφαντοι, σπέρνουν τον όλεθρο στις τάξεις του εχθρού και επιστρέφουν στα πλοία κατάφορτοι λάφυρα, πληροφορίες, υπερωρίες και εκτός έδρας.


Αλλά τον πρώτο λόχο ορεινών καταδρομών με ειδικό εξοπλισμό και εκπαίδευση -όλοι τους απόφοιτοι της σχολής δημόσιας διοίκησης- συγκρότησε ο Αλέξανδρος προκειμένου να καταλάβει (όπως και έγινε) την πόλη Πέτρα της Βακτριανής, όπου εγκατέστησαν υποθηκοφυλακείο και ληξιαρχείο.


Εντούτοις οι σημερινοί άρπαγες, οι σφετεριστές, οι καταχραστές δημόσιοι υπάλληλοι που, αφού εξαπάτησαν δημαρχίες, υπουργεία και κυβερνήσεις, κατέλαβαν εξ εφόδου το κράτος (παρά τη σθεναρή αντίσταση), δεν έχουν τη μορφή των καταχθόνιων, απαίσιων, ποταπών, βδελυρών, αχρείων Κάπταιν Χουκ, Ιζνογκούντ και Σκρουτζ Μακ Ντακ. Γνωρίζετε φερ' ειπείν έναν άνθρωπο πράο, σοβαρό, κοινωνικό, ευγενικό και καλόγνωμο, αλλά στην πραγματικότητα το άτομο αυτό είναι προ καιρού υπάλληλος Δημοσίου.


Και μετά την αποκάλυψη των σκοτεινών προθέσεων και των αποτρόπαιων επιλογών των προσώπων αυτών, οι γείτονες αμήχανοι, απολογούμενοι και ενοχικοί, θα απαντήσουν στη δημοσιογραφική έρευνα: «Ναι, τον ξέρουμε χρόνια. Φρόνιμος, ήσυχος πάντα, δεν πείραζε μύγα. Πού να φανταστούμε πως εργάζεται στο πρωτόκολλο του υπουργείου Εσωτερικών».


Η απατηλή εξωτερική εμφάνιση, αυτή η συμπεριφορά κοινής αποδοχής, μια γενική εικόνα ανθρώπου της διπλανής πόρτας, επιτρέπει στους μονίμους του Δημοσίου ή των ΔΕΚΟ την κατοχή και νομή της διοίκησης, παρά τους εξονυχιστικούς ελέγχους και παρά τα αμυντικά τείχη που ορθώνουν οι κυβερνήσεις για τη διάσωση του κράτους.


Τίμησε κανείς εξ αυτών τους καταδρομείς, έστω με μία βάφτιση; Ο επιχειρηματίας κ. Γ. Τραμπούκης όμως (ΑΤΕ Κερκετεύς), αφού αποπεράτωσε ολυμπιακά έργα, τον αεροδιάδρομο του «Ελ. Βενιζέλος», τμήματα της Αττικής Οδού και του Εφετείου, αγανακτισμένος με το Δημόσιο (γραφειοκρατία με οικολογικές και αρχαιολογικές ευαισθησίες) συνεργάστηκε με την οικογένεια Βλαστού για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου. «Κερκετεύς» σημαίνει αξιωματικός εφόδου, λοκατζής, άρπαγας.


Αλλά είναι πια καιρός, όπως συνέβη με τους τρομοκράτες της φωτιάς, να δημοσιευθούν συγκλονιστικά ρεπορτάζ τα οποία θα πληροφορούν την κατάπληκτη κοινή γνώμη τα εξής περίπου: «Ο Α. Τ. κατέθεσε ότι γνώρισε τον Κ. Σ. προ δεκαετίας, όταν εργαζόταν στο Μητρώο του Δήμου Αθηναίων. Το 2002 -είπε επί λέξει- όταν εγώ κρατούσα τα εισερχόμενα-εξερχόμενα, με είχε επισκεφθεί ο Σ. και τον έκρυψα στη γιάφκα της Νομαρχίας, υποστήριξε και αναφέρθηκε στην προαγωγή του ξαδέλφου του Δ. Μ. και στην πρόσληψη του Γ. Τ., όλοι τους σήμερα υπάλληλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου». Ακολούθως υπογράφει ο ρεπόρτερ Σ. Α. Δεντρέπετες, κάτω από τους τίτλους «Φιλικές σχέσεις από παλιά είχαν οι συλληφθέντες», «Συναναστροφές με τουλάχιστον πέντε συμβασιούχους» και «Αντίστροφη μέτρηση για απολύσεις, μετατάξεις και μειώσεις αποδοχών των τρομοκρατικών οργανώσεων».