Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

24ωρη απεργία 2-4-2009 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΔΕΔΥ


ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 2 ΑΠΡΙΛΗ 2009
Μαζί με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11.00 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως
ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Η Κυβέρνηση με βάση και τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της και την επίθεση στο εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων.Η διεθνής οικονομική κρίση που ακόμη δεν έχει εκδηλωθεί στο σύνολο της στη χώρα μας χρησιμοποιείται για να δικαιολογηθούν τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής και η συνέχισή της.Γίνεται προσπάθεια να φορτωθούν στη διεθνή κρίση η κατάσταση του Τ.Π.Δ.Υ., του Ο.Π.ΑΑ, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, της διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών.Παράλληλα τόσο από την Ε.Ε. όσο και από την Κυβέρνηση προτείνονται μέτρα και πολιτικές όπως η λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις, οι ιδιωτικοποιήσεις, η ασυδοσία της αγοράς, ο περιορισμός του κοινωνικού κράτους.
Είναι πρόκληση. Για το ξεπέρασμα της κρίσης χρησιμοποιούνται τα μέτρα και οι πολιτικές που οδήγησαν στην κρίση.
Επικαλούνται την κρίση και τις επιπτώσεις της και καλούν το συνδικαλιστικό κίνημα να συναινέσει στη μείωση των ημερών εργασίας, στις ελεύθερες απολύσεις, στο πάγωμα και τη μείωση των αποδοχών μας, στον περιορισμό των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, οι Δημόσιες Υπηρεσίες, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά όπως η υγεία, η παιδεία, η κοινωνική ασφάλιση βρίσκονται και πάλι στο στόχαστρο και γίνεται προσπάθεια να ενοχοποιηθούν για την κατάσταση της οικονομίας.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ Τ.Π.Δ.Υ. !!!
Η Κυβέρνηση για δύο σχεδόν χρόνια παρακολουθούσε αδιάφορα την κατάσταση στο Τ.Π.Δ.Υ. και την αδυναμία του να καταβάλλει το εφάπαξ χωρίς να παίρνει κανένα μέτρο για την ενίσχυσή του.Στην τελευταία συνάντηση με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αρνήθηκε την επιχορήγηση του Τ.Π.Δ.Υ. και πρότεινε το δανεισμό του.
Η εξέλιξη αυτή είναι επικίνδυνη και αποκαλύπτει με ποιόν τρόπο αντιλαμβάνονται οι κυβερνώντες τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους ασφαλισμένους.
Με τη λύση αυτή:
* Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποσύρει τις ευθύνες της για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων και να μεταφέρει το πρόβλημα στους ασφαλισμένους.
* Καταδικάζεται το Τ.Π.Δ.Υ. σε διάλυση αφού οδηγείται στο φαύλο κύκλο του δανεισμού για να καλύψει τις υποχρεώσεις του οι οποίες προοπτικά εξαιτίας και της κυβερνητικής πολιτικής θα είναι μεγαλύτερες. Αλήθεια με ποιους πόρους θα καλυφθούν οι υποχρεώσεις απέναντι στους ασφαλισμένους και η αποπληρωμή του δανείου;
* Φαλκιδεύονται τα δικαιώματα των ασφαλισμένων αφού για την εξόφληση του δανείου τέθηκε και το θέμα της υποβάθμισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Η πολιτική αυτή είναι πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά απαράδεκτη αν πάρουμε υπόψη μας την καταλήστευση των αποθεματικών του Ταμείου από το Κράτος, τις επιπτώσεις που έχουν στο Ταμείο οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις κ.λπ..Η κατάσταση γίνεται περισσότερο επικίνδυνη μπροστά στην απόφαση του Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών -γυναικών και τον προσδιορισμό της ασφάλισης στο Δημόσιο όχι ως κοινωνικής αλλά ως επαγγελματικής.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
* Πραγματικές αυξήσεις. Νέο μισθολόγιο με 1350 ευρώ κατώτερο βασικό μισθό.
* Άμεση κρατική επιχορήγηση του Τ.Π.Δ.Υ., προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
* Αντιμετώπιση των προβλημάτων του Ο.Π.Α.Δ. για να σταματήσουν τα προβλήματα με τις καταγγελίες των συμβάσεων των γιατρών και των φαρμακοποιών και αναβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
* Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ και στο Δημόσιο.
* Αύξηση των δαπανών για παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση.
* Προστασία και αναβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών. Όχι στις ιδιοτικοποιήσεις. Κατάργηση του νόμου για τις ΣΔΙΤ.
* Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με αξιοκρατικές διαδικασίες. Όχι στις ελαστικές μορφές εργασίας. Κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων και άμεση μονιμοποίηση των εκτάκτων αορίστου χρόνου.
* Δίκαιο φορολογικό σύστημα.