Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2008

Ανακοίνωση ΑΔΕΔΥ - Κλιμάκωση ενεργειών και παρεμβάσεων για νέα απεργία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (29/10/2008) σύσκεψη της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και των Προεδρείων των Ομοσπονδιών του Δημοσίου για την εκτίμηση της προηγούμενης γενικής απεργίας (21/10/2008) και την προετοιμασία νέας που ήδη το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει προδιαγράψει με απόφασή του εντός του Νοεμβρίου.
Η σύσκεψη εκτίμησε ως θετική απάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος την απεργιακή κινητοποίηση της 21ης Οκτώβρη και κατέληξε σε άμεσο πρόγραμμα συγκεντρώσεων και Γενικών Συνελεύσεων στους χώρους εργασίας για την ενημέρωση, κινητοποίηση και οργάνωσης νέας απεργίας.
Σε μια στιγμή που το φάσμα νέων δυσβάσταχτων επιβαρύνσεων (ακρίβεια, μείωση αγοραστικής δύναμης μισθών και συντάξεων, ανεργία, λιτότητα) όταν δισεκατομμύρια ΕΥΡΩ κατευθύνονται στο κερδοσκοπικό χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, τους υπαίτιους της κρίσης, η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων είναι μονόδρομος για να μην πληρώσουν και πάλι την κρίση οι μισθωτοί, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι.
Κλιμάκωση στις μορφές, τη συμμετοχή, το χρόνο δεδομένου ότι την ώρα που το Κράτος είναι καλό και αναγκαίο για να αναλάβει το κόστος της κρίσης σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, οι πολιτικές ιδιωτικοποίησης και συρρίκνωσης των δημοσίων και ιδιαίτερα των κοινωνικών υπηρεσιών (παιδεία, υγεία) συνεχίζονται αμείωτα, ανατρέπονται συλλογικά και κοινωνικά δικαιώματα, συρρικνώνονται τα δημόσια αγαθά.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και οι Ομοσπονδίες απαιτούν την άμεση λήψη μέτρων για την υποστήριξη των ασφαλιστικών ταμείων που καταγράφουν απώλειες εκατοντάδων εκατομμυρίων ΕΥΡΩ με άμεσο κίνδυνο τη δυσχέρεια καταβολής συντάξεων και παροχών που έντονα και οξυμμένα παρουσιάζεται στο Ταμείο Πρόνοιας (υπερβαίνει το 12μηνο η καταβολή των υποχρεώσεών του, που είναι πολλαπλάσιες των εσόδων του) αλλά και στον ΟΠΑΔ που αδυνατεί να καταβάλλει τις υποχρεώσεις του στην ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη των εργαζομένων στο Δημόσιο με κίνδυνο την άμεση και πάλι διακοπή των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Η άμεση επιχορήγηση του Ταμείου Πρόνοιας και του ΟΠΑΔ είναι επείγουσα ανάγκη και η Κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να κωφεύει, όπως εδώ και αρκετούς μήνες κάνει στις παρεμβάσεις του δημοσιοϋπαλληλικού συνδικαλιστικού κινήματος.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και οι Ομοσπονδίες καλούν τους εργαζόμενους σε νέα υψηλότερη συσπείρωση, ενότητα και αγωνιστικότητα για την προστασία της θέσης, των δικαιωμάτων και της διεύρυνσής τους , με ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και προϋπολογισμό που να υπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, της οικονομίας, της κοινωνίας και όχι του κεφαλαίου.


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.