Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια στο ΥΕΝΑΝΠ. Ανακοίνωση της Κίνησης για τα δικαιώματα των Πολιτικών Υπαλλήλων

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια γίνονται σε μια δύσκολη εποχή για τους πολιτικούς υπαλλήλους του ΥΕΝΑΝΠ τόσο σε σχέση με τις συνθήκες στο χώρο του ΥΕΝΑΝΠ όσο και για την γενικότερη κατάσταση που αφορά όλους τους εργαζόμενους για τους οποίους μεθοδεύεται για μια ακόμη φορά να φορτωθούν την κρίση των τραπεζών και των βιομηχάνων.
Καθημερινά στο ΥΕΝΑΝΠ βιώνουμε την περιθωριοποίηση του ρόλου των πολιτικών υπαλλήλων από ένα σύστημα το οποίο βασίζεται σε αναχρονιστικές φόρμες και σε κατεστημένα των οποίων η επιβίωση εξασφαλίζεται από την απαξίωση του συνόλου των πολιτικών υπαλλήλων και την περιθωριοποίησή τους.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μετά από κάθε αλλαγή κυβέρνησης το πρώτο πράγμα που κάνει ο Υπουργός ο οποίος τοποθετείται στο ΥΕΝΑΝΠ είναι η αλλαγή των διοριζόμενων μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και η τοποθέτηση σε αυτά των «δικών μας» παιδιών για να εξασφαλίζεται ο κομματικός έλεγχος τους.
Προκειμένου να σπάσει αυτός ο έντονος κομματικός έλεγχος των Υ.Σ. και δεδομένου ότι αυτά έχουν ένα άλλο ρόλο να παίξουν, η ΚΙΝΗΣΗ μας πρότεινε στις άλλες παρατάξεις του ΥΕΝΑΝΠ την κάθοδο σε κοινό ψηφοδέλτιο με εκπροσώπους από όλες τις παρατάξεις.
Δυστυχώς αν και στην αρχή υπήρξε αποδοχή της πρότασης για το θέμα οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ αποφάσισαν να μην λάβουν μέρος στο κοινό ψηφοδέλτιο χωρίς να προβάλουν κανένα λόγο για αυτή την επιλογή τους.
Φαίνεται ότι οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ σας θεωρούν σίγουρους ψηφοφόρους τους και σας έχουν υπολογίσει ήδη στα «κουκιά» και για τον λόγο αυτό ενώ υποτίθεται «κόπτονται» για ενιαίο ψηφοδέλτιο στο ΥΕΝΑΝΠ, επειδή στο Υ.Σ. των ΜΠΥ θεωρούν ότι θα εκλέξουν σίγουρα τον ένα από τους δύο εκπροσώπους των υπαλλήλων προτίμησαν την κομματική κάθοδο στις εκλογές.
Επειδή τα Υ.Σ. με την λειτουργία τους στην πράξη είναι ελεγχόμενα από την Διοίκηση όργανα, για τον λόγο αυτό έχει προταθεί η αλλαγή της σύνθεσή τους με τρείς εκπροσώπους της Διοίκησης, τρείς των εργαζομένων και τρείς κοινής αποδοχής ( η ΑΔΕΔΥ προτείνει κάτι αντίστοιχο με ένα μέλος κοινής αποδοχής) προτάσεις οι οποίες δεν γίνονται αποδεκτές ούτε από την σημερινή ούτε από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις.
Πιστεύουμε ότι οι εκπρόσωποι των υπαλλήλων στο Υ.Σ. πρέπει να μπορούν να στηρίζουν στα πλαίσια της αξιοκρατίας και της αντικειμενικότητας τους υπαλλήλους και να αντιστέκονται στις κομματικές εντολές και έλεγχο και σας καλούμε να ψηφίσετε τους συναδέλφους της ΚΙΝΗΣΗΣ Σπύρο Στρομπούλα ( για τους ΜΠΥ, Σάββατο 15-11-2008) και Χρήστο Λαμπρίδη (για τους ΙΔΑΧ, το Σάββατο 22-11-2008).
Επίσης σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά και να αντιδράσετε με την ψήφο σας απέναντι σε αυτούς που για χάρη του κομματικού βολέματος απέρριψαν το ενωτικό ψηφοδέλτιο ξέχασαν γρήγορα το «σεμνά και ταπεινά» και σας αντιμετωπίζουν με υπεροψία σαν σίγουρα «εκλογικά κουκιά» στο σακούλι του κομματάρχη.
- ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ
- ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ

Νοέμβριος 2008
ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΝΑΝΠ