Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Ενωτικής Συνεργασίας για τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων στο ΝΑΤ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Πειραιάς 12-11-2008


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι,
Το Σάββατο 15 Νοέμβρη ψηφίζουμε για την ανάδειξη των εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Οι εκλογές αυτές γίνονται μετά την ψήφιση του νόμου με τον οποίο μοριοδοτούνται επιτέλους τα κριτήρια βάσει των οποίων θα γίνονται οι κρίσεις, περιορίζοντας μ’ αυτό τον τρόπο τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης.
Βέβαια η κυβέρνηση δεν μπόρεσε ν’ αντισταθεί μέχρι τέλους στον «πειρασμό» των πελατειακών σχέσεων και προσέθεσε το θεσμό των συνεντεύξεων σε μια απόπειρα να μην εγκαταλείψει οριστικά τα «δικά της παιδιά» αλλά να τα πριμοδοτεί μέσω των συνεντεύξεων, αφού οι τρεις τουλάχιστον στους πέντε συμμετέχοντες στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, είναι διορισμένοι υπηρεσιακοί παράγοντες και άρα ελεγχόμενοι.
Στο χώρο μας είχαμε ήδη πρωτοπορήσει θέτοντας τα κριτήρια αυτά, το πτυχίο δηλαδή και τα χρόνια υπηρεσίας, ως μοναδικά μετρήσιμα κριτήρια, λαμβάνοντας ταυτόχρονα μέριμνα και για τους συναδέλφους της ΔΕ κατηγορίας, καθιερώνοντας την ποσόστωση του 20%.
Δυστυχώς όμως, εκτός από πρωτοπόρες σκέψεις, είχαμε και φαινόμενα πισωγυρίσματος. Στις προηγούμενες εκλογές ενεφανίσθη διασπαστικό ψηφοδέλτιο το οποίο εξέλεξε έναν εκπρόσωπο.
Ο «εκπρόσωπος» αυτός των εργαζομένων παραβίαζε κατάφωρα τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων εκφράζοντας τις ίδιες απόψεις με αυτές των υπηρεσιακών παραγόντων δηλαδή της Διοίκησης.
Συνάδελφοι,
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εκλέγονται για να εκπροσωπούν τους εργαζόμενους και όχι τους εαυτούς τους. Δεν εκφράζουν προσωπικές απόψεις αλλά υλοποιούν τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων, είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν μ’ αυτές.
Με το νέο νόμο σχεδόν κανένας συνάδελφος από την ΔΕ κατηγορία δεν θα μπορεί να γίνει προϊστάμενος, αφού η μοριοδότηση του πτυχίου δεν μπορεί να υπερκαλυφθεί από την όποια βαθμολογία των συνεντεύξεων, δεδομένου ότι όλοι έχουμε σχεδόν τα ίδια χρόνια υπηρεσίας.
Εμείς όμως θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και να απαιτούμε να εφαρμοστεί η ποσόστωση ώστε και οι συνάδελφοι της ΔΕ κατηγορίας να εξελίσσονται.
Είναι γνωστό συνάδελφοι, ότι όσα έχουμε επιτύχει μέχρι τώρα ήταν αποτέλεσμα της ενότητάς μας. Η διάσπαση που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια με την δημιουργία διασπαστικού ψηφοδελτίου, απεργοσπαστικού μηχανικού, παραβιάσεις των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων, πρέπει να τελειώνει. Η καταψήφιση του διασπαστικού ψηφοδελτίου δεν θα έχει μόνο σαν αποτέλεσμα να μην είναι τέσσερις οι υπηρεσιακοί παράγοντες στο Υ.Σ. αλλά και θα αποθαρρύνει την Διοίκηση να μετέρχεται τέτοιες μεθόδους προκειμένου να επιβάλει τις απόψεις της ή να υπονομεύει τις διεκδικήσεις μας.
Η ύπαρξη του διασπαστικού ψηφοδελτίου δεν σημαίνει a priori και την εκλογή ενός εκπροσώπου από αυτό. Η υπερψήφιση του ενιαίου ψηφοδελτίου με 75% δίνει την δυνατότητα εκλογής και των δύο εκπροσώπων των εργαζομένων από το ενιαίο ψηφοδέλτιο.
Ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα στείλει σε όλους εντός και εκτός του Ταμείου το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε παιχνίδια σε βάρος της ενότητας και των διεκδικήσεών μας.

ΑΣ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ
ΑΣ ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ