Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Στάσεις εργασίας υπαλλήλων ΝΑΤ

Σειρά κινητοποιήσεων ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στο ΝΑΤ. Το Δ.Σ. του Συλλόγου των υπαλλήλων υλοποιώντας απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, καλεί τους εργαζομένους να συμμετάσχουν σε καθημερινές στάσεις εργασίας από Δευτέρα 17/11 μέχρι και Παρασκευή 21/11 από 12.00 , με ταυτόχρονες συγκεντρώσεις έξω από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Για τα αιτήματα των συναδέλφων παραθέτουμε ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης.
Πειραιάς 6-11-2008


Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων ΝΑΤ που συνεδρίασε σήμερα 5-11-2008
Αποφάσισε να θέσει για άλλη μια φορά υπ’ όψιν του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας τα εξής προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους::
1. Προσλήψεις: Άμεση κάλυψη των 180 κενών οργανικών θέσεων
2. Οικονομικό βοήθημα: Οι εργαζόμενοι στο ΝΑΤ είναι οι μοναδικοί εργαζόμενοι σε ασφαλιστικό Ταμείο που ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ από αυτό το επίδομα
3. Ταμείο Αλληλοβοήθειας: Σύσταση Ταμείου Αλληλοβοήθειας και στο Υπουργείο Ναυτιλίας στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης με τους άλλους εργαζόμενους.
4. Έγκριση των αποφάσεων του ΔΣ του ΝΑΤ που αφορούν την εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων
Προειδοποιεί
ότι η συνεχιζόμενη αδιαφορία σχετικά με την στελέχωση του Ταμείου έχει ως συνέπεια να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν πάρα πολλά αντικείμενα του Ταμείου και οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι να υπόκεινται σε πολύχρονη ταλαιπωρία. Επίσης η μισθολογική απαξίωση των εργαζομένων αποτρέπει οποιαδήποτε μετάταξη και οδηγεί μαθηματικά το Ταμείο σε οργανωτική κατάρρευση.
Ενημερώνει
τα πολιτικά κόμματα, τις ναυτεργατικές οργανώσεις, τις συνταξιουχικές ενώσεις και τους ασφαλισμένους ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια αναμονής.
Καλεί
τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην επίλυση των παραπάνω αιτημάτων και σε αντίθετη περίπτωση
Εξουσιοδοτεί
το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου να προχωρήσει σε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και εν συνεχεία ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ έξω από το Υπουργείο Ναυτιλίας.


Η Γενική Συνέλευση
Του Συλλόγου Υπαλλήλων
Ν.Α.Τ.