Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΥΕΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. βρήκε ένα ισχυρό άλλοθι στην διεθνή οικονομική κρίση για να δικαιολογήσει την αντεργατική πολιτική της και τη μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων.
Η επιχορήγηση και ενίσχυση με τα χρήματα των φορολογουμένων, των τραπεζών και όχι των εργαζομένων οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν τα δάνειά τους, από τη μια θα αυξήσει τα τεράστια κέρδη των τραπεζιτών και από την άλλη θα επιδεινώσει την κατάσταση των εργαζομένων οι οποίοι ενώ θα πληρώσουν την κρίση για να μην μειωθούν τα κέρδη των τραπεζών οι ίδιοι θα συνεχίσουν να υφίστανται τις συνέπειες των υψηλότατων δανείων και τον εφιάλτη των κατασχέσεων.
Έτσι η κυβέρνηση ενώ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙ τα κέρδη των τραπεζών ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΕΙ τις ζημίες τους και τις φορτώνει στους εργαζομένους.
Στην ίδια κατεύθυνση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλά για μια νέα συμφωνία μεταξύ των εργαζομένων, βιομηχάνων και κράτους από την οποία θα ωφεληθούν όλοι!!! Χωρίς να διευκρινίζει τις προϋποθέσεις αυτής της συμφωνίας.
Η πείρα όμως μας έχει διδάξει, χρόνια τώρα, ότι οι συμφωνίες αυτού του είδους είναι πάντα σε βάρος των εργαζομένων και υπέρ του κεφαλαίου.
Πέρα από την κρίση του κεφαλαίου τα σκάνδαλα όπως των ομολόγων των Ταμείων, της Ζίμενς, του Γερμανού, των άγονων γραμμών της ακτοπλοΐας, του Βατοπεδίου τείνουν να γίνουν θεσμός και τα σχέδια της κυβέρνησης για διαφάνεια και επανίδρυση του κρατικού μηχανισμού ναυάγησαν στα ρηχά.
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ την ώρα που η ακρίβεια καλπάζει και εξανεμίζει τα μειωμένα εισοδήματα των εργαζομένων να επιβάλλονται νέοι φόροι μέσω του προϋπολογισμού και το πάγωμα των μισθών ενώ το ενιαίο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων εξαγγέλλεται τα είκοσι τελευταία χρόνια σε ετήσια βάση στην έκθεση της Θεσσαλονίκης.
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ η ψήφιση και η εφαρμογή του αντι-ασφαλιστικού νόμου παρά την καθολική και έντονη αντίδραση των εργαζομένων.
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ η τερατώδης αύξηση των κερδών των βιομηχάνων και των τραπεζών την ώρα που κερδοσκοπούν με τις τιμές βασικών ειδών διατροφής και σπρώχνουν όλο και περισσότερους στην ανέχεια ή τον υποχρεωτικό δανεισμό.
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ μπροστά στα υπερκέρδη των βιομηχάνων η αύξηση της ανεργίας ειδικά στη νεολαία που στριμώχνεται συνεχώς για μικρότερες αποδοχές και περισσότερες ώρες εργασίας.
Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχίζεται, είναι πιο επιτακτική από κάθε άλλη φορά η ανάγκη για αντίδραση των εργαζομένων με ενωτικούς και μαζικούς αγώνες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης που στόχο έχουν τα ήδη ψαλιδισμένα δικαιώματα.

Στο ΥΕΝΑΝΠ καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες των κυβερνητικών πολιτικών της «επανίδρυσης του κράτους» οι οποίες έχουν οδηγήσει το Υπουργείο στην αποδιοργάνωση και την υπολειτουργία των υπηρεσιών καθώς έχει εκλείψει κάθε οργανωτικός προγραμματισμός, αξιοκρατία, προσλήψεις και αναπλήρωση του προσωπικού, και ταυτόχρονα είναι συνεχώς αυξανόμενη η υποβάθμιση και περιθωριοποίηση του πολιτικού προσωπικού.
Άμεσα υπεύθυνοι για τους πολιτικούς υπαλλήλους λειτουργώντας σε ασφυκτικά πλαίσια κομματικοποίησης ξέχασαν γρήγορα το «σεμνά και ταπεινά» και λειτουργούν ως κομματάρχες και όχι ως υπηρεσιακοί παράγοντες, εξυπηρετούν προσωπικά συμφέροντα.
Μπροστά στην απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Υπουργείο και την ανάγκη για την κοινή δράση όλων των υπαλλήλων, η «ΚΙΝΗΣΗ» μας πρότεινε στις άλλες παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ τη συγκρότηση κοινού ψηφοδελτίου για τις εκλογές του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, προκειμένου να υπάρξει ενωτική παρουσία των υπαλλήλων σε ένα θεσμό ο οποίος δεν έχει λόγο να έχει ούτε παραταξιακά ούτε προσωπικά στοιχεία.
Ενώ υπήρξε αρχική συμφωνία και είχε απομείνει μόνο ο ορισμός των προσώπων από κάθε παράταξη, η ΔΑΚΕ χωρίς καμία εξήγηση και ενημέρωση αποφάσισε τη συγκρότηση δικού της κομματικού ψηφοδελτίου.
Με την απόρριψη, με ανεξήγητο λόγο, του κοινού ψηφοδελτίου από τη ΔΑΚΕ, φάνηκε με τον καλλίτερο τρόπο ότι δυστυχώς η εκλογή στο Υ.Σ. αποτελεί για αυτήν αντικείμενο αυστηρής κομματικής επιλογής με στόχο την επιλογή προσώπου το οποίο θα εφαρμόζει από κοινού την ίδια πολιτική με τους διορισμένους διευθυντές και θα αποφασίζει ομόφωνα μαζί τους, δεδομένου ότι στο παρόν Υ.Σ. και οι τρεις διευθυντές που συμμετέχουν είναι μέλη της ΔΑΚΕ.
Είναι φανερό πλέον με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι τα μέλη της ΔΑΚΕ στο Υπουργείο δεν ενδιαφέρονται για τις κοινές επιδιώξεις των πολιτικών υπαλλήλων αλλά νοιάζονται μόνο για το πώς θα εκτελούν κομματικές εντολές.
Συνάδελφοι, τους αφήνουμε στην κρίση σας για την απαράδεκτη και αντισυναδελφική στάση τους απέναντι στους πολιτικούς υπαλλήλους και να τους θυμηθείτε όταν ψηφίζετε για Υπηρεσιακό Συμβούλιο.
Η «ΚΙΝΗΣΗ» μας για μια ακόμη φορά σας καλεί για συσπείρωση στο Σύλλογο και ενιαία δράση.

Συνάδελφοι, είναι γεγονός ότι το συνδικαλιστικό κίνημα σήμερα, με ευθύνη των πλειοψηφιών τόσο της ΑΔΕΔΥ όσο και της ΓΣΕΕ είναι σε κρίσιμο σημείο (ακύρωση πορείας Πρωτομαγιάς , υπογραφή συλλογικής σύμβασης ΓΣΕΕ κλπ).
Στο χέρι μας είναι να αναγκάσουμε όλους αυτούς που ως πλειοψηφίες στις συνδικαλιστικές οργανώσεις είναι βαρίδια στο κίνημα, να κάνουν στην άκρη και να σφυρηλατήσουμε μέσα από ενότητα και αγώνα ένα συνδικαλιστικό κίνημα μαζικό και διεκδικητικό φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Πειραιάς Νοέμβριος 2008