Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Ανακοίνωση ΑΔΕΔΥ για το νέο σχέδιο προυπολογισμού

Το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού βαθαίνει ακόμη περισσότερο τη λιτότητα για τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
Σε συνθήκες πολλαπλής οικονομικής κρίσης η καθήλωση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων θα οδηγήσει την οικονομία ταχύτερα σε πορεία ύφεσης.
Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, εκτός από τη φτώχεια έχουν να αντιμετωπίσουν μια ακόμα φοροεπιδρομή που υπαγορεύεται μέσα από την αύξηση έμμεσων και άμεσων φόρων.
Την ίδια ώρα μειώνονται οι κοινωνικές δαπάνες, εκμηδενίζεται το εισόδημα των εργαζομένων, τα δε ελλείμματα στα Ασφαλιστικά Ταμεία και στα Νοσοκομεία μεγεθύνονται και οδηγούνται ουσιαστικά σε κατάρρευση εξαιτίας των ασκούμενων πολιτικών.
Οι τελικές κυβερνητικές ανακοινώσεις ενισχύουν τις επιλογές των συνδικάτων για νέες και δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα εκδηλωθούν άμεσα με 3ωρη στάση εργασίας στο δημόσιο τομέα στις 26/11 από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου και πανελλαδική απεργία στις 10/12.
Το συνδικαλιστικό κίνημα απαιτεί σε συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής κρίσης το περιεχόμενο του προϋπολογισμού να αντιμετωπίζει τα οξυμμένα προβλήματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των χαμηλών εισοδηματικών τάξεων και ιδιαίτερα των ανέργων.